Начало / Статии / Статии - България

10 идеи за термоса на път (освен чай и кафе)

Автор

/

Свикнали сме като видим термос, да си представяме, че е пълен я с чай, я с кафе.

Полезният съд обаче може да се използва по много други начини – и сгряващи, и разхлаждащи. Ето 10 идеи как да разнообразите съдържанието на термоса:

Ако тръгвате на дълъг преход или просто на пикник, като не предвиждате да стигнете до хижа с горещ бобец, вземете си топлото хапване в раницата. Освен чай, то може да бъде и:

Супа – пилешка, боб, леща или крем – каквато обичате, за сгряване след ветровитите върхове. Вземете си отделно крутони или хляб.

Капучино – не е нужно да се отказвате от любимото капучино. Просто го пригответе сутринта и го изпийте на място с чудна гледка.

Горещ шоколад – направете домашен горещ шоколад (най-простата рецепта е да смесите лъжичка какао, захар на вкус (1 или 2 лъжички), ванилия на върха на лъжичката, сол на върха на лъжичката и топло мляко). 

Греяно вино – зимните преходи ще ухаят на Коледа, ако термосът е зареден с ароматно греяно вино с канела, плодове и подправки.

Греяна ракия – ако няма да има къде да си я сгреете.

Освен топло, термосът е перфектен за съхраняване и на студено. Ето няколко свежи идеи за разхлаждане след изтощителен летен преход в планината.

Таратор – можете да си го вземете и в друг съд, но само си представете блаженството, когато отпиете първата ледена глътка!

Айранче – свежо и разхлаждащо.

Фрапе с няколко кубчета лед – тук минаваме в графа „глезим се“, но къде пише, че не може човек да се глези, пък дори и да е турист!

Домашна лимонада – с няколко листенца мента или магданоз (изненадващо добре се получава с магданоз!)

Плодово или зеленчуково смути – приготвено преди тръгване, за да е възможно най-свежо.

>
12 май 2017 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти