Начало / Статии / Статии - България

Пътувай и почисти България - национална кампания

Автор

/

Снимка: Мария Ангелова/ NasamNatam.com

Започва четвъртото издание на мащабната инициатива "Чист дом, чиста страна" под мотото „Почисти и пътувай“

За четвърта поредна година Cif & Domestos реализират своята ежегодна национална кампания "Чист дом, чиста страна", чиято кауза е да почисти и възстанови красотата на български исторически паметници, различни градски пространства и природни забележителности. Тазгодишното издание на кампанията стартира на 20 март под мотото „Почисти и пътувай“. В рамките на инициативата ще бъдат почистени три локации в различни точки на страната, избрани чрез гласуване на специално създаден за целта сайт. 

„Трябва да пазим своите паметници и да ги поддържаме. Вече няколко години Cif & Domestos застава зад каузата "Чист дом, чиста страна", защото за нас е важно хората да осъзнаят нуждата и значимостта от опазване на средата около нас, а кампанията “Почисти и пътувай“ ще им даде възможност да се включат активно, като изберат кои забележителности да почистим и пътуват с нас“, коментира старта на инициативата Леонора Христова oт Unilever Bulgaria. 

Кампанията “Почисти и пътувай“ ще протече в два етапа.

В първата фаза потребителите имат възможност да гласуват за една от осем дестинации, подбрани съвместно с онлайн портала за пътешественици NasamNatam, заради тяхната културна стойност и местоположение. Това са: фонтанът и чешмата на центъра в Троян; Музей на солта в Поморие; Самуиловата крепост; Паметник на Калифер войвода в Калофер; Мавзолеят-костница на Априлци в Копривщица; Мемориал Априлци и Антонивановци в Батак; Общински младежки дом Шумен и Къща-музей „Никола Войвода“ във Враца.

Във втория етап на инициативата “Почисти и пътувай“ локациите, събрали най-много гласове, ще получат професионално почистване от Cif & Domestos, в което ще се включат както екипът на компанията, така и местни доброволци. Участниците в онлайн гласуването всяка седмица имат шанс да спечелят награда.

“Почисти и пътувай” е част от "Чист дом, чиста страна" - кампания за почистване на обекти с голяма национална значимост, която до момента е подкрепена от над 150 000 души. В рамките на инициативата Cif & Domestos са почистили редица паметници в София и страната, 10 училища и много градски площи.

Гласуването за една от 8-те локации може да бъде направено на www.CLEANANDTRAVEL.com до 7 май 2017 г. включително. 

>
20 март 2017 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти