Начало / Статии / Статии - Италия

7 неща, които италианците правят по-добре от нас

Автор

/

Почти всеки, който е поживял в Италия, си харесва по нещо от там и се връща с него у дома. Дали ще е кафеварка (след италианското кафе нищо вече не е кафе!), обувки или просто навикът да се наслаждава на живота без бързане... няма значение!

Защото има някои неща, които италианците правят по-добре от нас. Ето някои от любимите ни:

КАФЕТО

Почти навсякъде по света правят кафе, но никъде не влагат толкова много любов в процеса, колкото в Италия.

Перфектната температура на водата, за да не си изгорите езика. Перфектната кремообразна пяна. Точното количество мляко, за да не се загуби вкусът. И забелязали ли сте как италианците не харесват кафето никъде другаде по света? Това е защото те не могат да приемат нещо различно от съвършенството.

***

ОБУВКИ

Ако ти трябват обувки, които са не само красиви, а и наистина удобни, винаги търсиш италиански.

***

АПЕРИТИВО

Тук става въпрос не просто за питие след работа, а за цяла култура на общуване! Независимо дали ще пиете вино, аперол шприц или кампари сода, хапките са компимент от заведението (затова на аперитиво рядко ще попаднете на пияни хора), а разговорите се леят.

***

СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

Италианците няма да излязат от дома си без слънчеви очила, както няма да излязат без обувки. За тях не са просто аксесоар, а начин да изразят себе си. И ако случайно не знаете, италианската компания Луксотика управлява 80% от марките за слънчеви очила в света. Е?

***

ПАСТА

Не сте яли паста, ако не сте я яли, сготвена от италианец. Най-добре – вкъщи. С пресни съставки – пресен доматен сок, прясно приготвено песто, прясно уловени морски дарове. За разлика от завъртяните рецепти, които приготвяме тук, в Италия я правят с минимален брой съставки – колкото по-малко, толкова по-добре.

***

ДЖЕЛАТО

Сладоледът е Италия почива на същата традиция като пастата – само пресни продукти. Италианците ядат сладолед само от сезонни плодове и избягват изкуствените оцветители и овкусители. Забелязали ли сте как банановият сладолед винаги е белезникав на цвят там? Защо му е жълта боя, ако истинският цвят на банана е друг!

***

БЕЗДЕЛИЕ

Има един израз, който задължително трябва да владеете на италиански преди да тръгнете натам – dolce far niente – блажено безделие. Разбират я тая част италианците със затворените си за обедна почивка супермаркети, с почивката през целия август, с лежерността, с която ще ви обслужат. Няма нужда да се бърза за никъде – в крайна сметка животът е да му се наслаждаваме, нали?

>>> Вижте най-добрите оферти за безделие в Италия! >>>

>
09 март 2017 г.

Тагове

идеи за уикенд

любопитно

романтични градове

шопинг

кафе

Забележителности наоколо

Избрани оферти