Начало / Статии / Статии - Италия

Най-търсените екскурзии в Европа това лято (с цени)

Автор

/

Въпреки пандемията и постоянно променящите се правила за пътуване, много българи не се отказват от любимото си пътуване и опознават Европа - град след град и страна след страна.

Някои от държавите, като Чехия и Румъния например, нямат никакви изисквания за тест или ваксина при преминаване на границата. За други важат обичайните процедури - отрицателен тест или ваксинационен сертификат.

Ако и вие нямате търпение да посетите нови места в Европа, вижте кои са най-търсените градове това лято.

Прага

Прага през лятото е райска дестинация за почитателите на бира - освен елегантни забележителности столицата на Чехия им предоставя и достатъчно поводи да дегустират местно пиво.

Цените започват от 389 лева, ако искате да пътвате през лятото и нямате против дългите преходи с автобус. Самолетните екскурзии до Прага започват от 699 лева.

Вижте оферти за екскурзии в Прага!

Букурещ

До Румъния пътуваме (поне засега) без никакви ограничения, което е още една причина да видите Букурещ през лятото. Румънската столица кипи от живот дори и в сезона, в който много румънци са на море в България.

Предложенията варират - от спа уикенд в Букурещ (от 130 лева) до обиколка, достигаща до Карпатите. Макар Румъния да е близо, не е нужно да прекарвате часове наред в автобус. Самолетните екскурзии до Букурещ започват от 430 лева за 4 нощувки.

Вижте оферти за екскурзии в Букурещ!

Валенсия

Валенсия е град на невероятните контрасти - от готически сгради до рибарски колиби, от футуристични музеи до класически галерии и невероятни природни паркове.

Лятна Испания е идеална за комбинация от разглеждане на забележителности и ходене на плаж. Офертите за лятото започват от около 500 лева за програма с три нощувки (около 100 лева отгоре, ако искате да останете четири дни).

Вижте оферти за екскурзии и почивки във Валенсия!

Рим

Вечният град е и вечна класика, която винаги намира място в списъка с мечтани дестинации на туристите. Колкото и пъти да сте били в Рим, винаги има какво ново да видите и правите. Сега е точният момент да видите някои от прочутите забележителности на града без безкрайните тълпи.

Цените за тридневна програма със самолет в най-икономичния клас са между 300 и 400 лева, а винаги е добра идея и да се запишете за по-обширна обиколка, включваща Венеция, Флоренция и Неапол например.

Вижте оферти за екскурзии в Рим!

Париж

Париж е още една класика, към която зажаднелите за пътуване българи се отправят това лято. Според официалните съобщения Айфеловата кула отново ще отвори за посещения на 16 юли, а повечето други забележителности в Париж работят, макар и с намален капацитет.

Цените за екскурзия със самолет започва от около 700 лева (със самолет), а има и много варианти за комбинация на Париж с градове в Швейцария, Австрия, Белгия и Холандия.

Вижте оферти за екскурзии в Париж!

Сардиния

Остров Сардиния е скритата тайна на Италия. Макар да е вторият по големина след Сицилия, той далеч не е толкова популярен сред туристите - и не защото няма какво да се види и прави там, а защото си остава място за ценителите на автентична Италия.

Лятно време можете да комбинирате екскурзия с почивка - Сардиния има едни от най-красивите пясъчни плажове в Италия! В момента на пазара се предлагат предимно програми с акцент върху морската почивка с опция за записване на допълнителни екскурзии. Седем дни в 4-звезден хотел започват от около 1200 лева.

Вижте оферти за екскурзии и почивки в Сардиния!

Виена

Снимка: iStock by Getty Images

Виена, Братислава и Будапеща често вървят в комплект за тези, които пътуват из Европа с автобус. Там цените започват от малко под 400 лева за 3 нощувки. За туристите, които ще изберат екскурзия със самолет, цените започват от около 520 лева, отново за три нощувки.

Вижте оферти за екскурзии до Виена!

08 юли 2021 г.

Тагове

любопитно

семеен туризъм

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти