Начало / Статии / Статии - Италия

Най-търсените екскурзии в Европа това лято (с цени)

Автор

/

Въпреки пандемията и постоянно променящите се правила за пътуване, много българи не се отказват от любимото си пътуване и опознават Европа - град след град и страна след страна.

Някои от държавите, като Чехия и Румъния например, нямат никакви изисквания за тест или ваксина при преминаване на границата. За други важат обичайните процедури - отрицателен тест или ваксинационен сертификат.

Ако и вие нямате търпение да посетите нови места в Европа, вижте кои са най-търсените градове това лято.

Прага

Прага през лятото е райска дестинация за почитателите на бира - освен елегантни забележителности столицата на Чехия им предоставя и достатъчно поводи да дегустират местно пиво.

Цените започват от 389 лева, ако искате да пътвате през лятото и нямате против дългите преходи с автобус. Самолетните екскурзии до Прага започват от 699 лева.

Вижте оферти за екскурзии в Прага!

Букурещ

До Румъния пътуваме (поне засега) без никакви ограничения, което е още една причина да видите Букурещ през лятото. Румънската столица кипи от живот дори и в сезона, в който много румънци са на море в България.

Предложенията варират - от спа уикенд в Букурещ (от 130 лева) до обиколка, достигаща до Карпатите. Макар Румъния да е близо, не е нужно да прекарвате часове наред в автобус. Самолетните екскурзии до Букурещ започват от 430 лева за 4 нощувки.

Вижте оферти за екскурзии в Букурещ!

Валенсия

Валенсия е град на невероятните контрасти - от готически сгради до рибарски колиби, от футуристични музеи до класически галерии и невероятни природни паркове.

Лятна Испания е идеална за комбинация от разглеждане на забележителности и ходене на плаж. Офертите за лятото започват от около 500 лева за програма с три нощувки (около 100 лева отгоре, ако искате да останете четири дни).

Вижте оферти за екскурзии и почивки във Валенсия!

Рим

Вечният град е и вечна класика, която винаги намира място в списъка с мечтани дестинации на туристите. Колкото и пъти да сте били в Рим, винаги има какво ново да видите и правите. Сега е точният момент да видите някои от прочутите забележителности на града без безкрайните тълпи.

Цените за тридневна програма със самолет в най-икономичния клас са между 300 и 400 лева, а винаги е добра идея и да се запишете за по-обширна обиколка, включваща Венеция, Флоренция и Неапол например.

Вижте оферти за екскурзии в Рим!

Париж

Париж е още една класика, към която зажаднелите за пътуване българи се отправят това лято. Според официалните съобщения Айфеловата кула отново ще отвори за посещения на 16 юли, а повечето други забележителности в Париж работят, макар и с намален капацитет.

Цените за екскурзия със самолет започва от около 700 лева (със самолет), а има и много варианти за комбинация на Париж с градове в Швейцария, Австрия, Белгия и Холандия.

Вижте оферти за екскурзии в Париж!

Сардиния

Остров Сардиния е скритата тайна на Италия. Макар да е вторият по големина след Сицилия, той далеч не е толкова популярен сред туристите - и не защото няма какво да се види и прави там, а защото си остава място за ценителите на автентична Италия.

Лятно време можете да комбинирате екскурзия с почивка - Сардиния има едни от най-красивите пясъчни плажове в Италия! В момента на пазара се предлагат предимно програми с акцент върху морската почивка с опция за записване на допълнителни екскурзии. Седем дни в 4-звезден хотел започват от около 1200 лева.

Вижте оферти за екскурзии и почивки в Сардиния!

Виена

Снимка: iStock by Getty Images

Виена, Братислава и Будапеща често вървят в комплект за тези, които пътуват из Европа с автобус. Там цените започват от малко под 400 лева за 3 нощувки. За туристите, които ще изберат екскурзия със самолет, цените започват от около 520 лева, отново за три нощувки.

Вижте оферти за екскурзии до Виена!

>
08 юли 2021 г.

Тагове

любопитно

семеен туризъм

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти