Начало / Статии / Статии - Италия

Италия раздава безплатно замъци, вижте как и защо!

Автор

/

Има и условие, разбира се

Ако сте си мечтали да притежавате собствен замък или пък цял венециански остров, сега е моментът да действате с размах. Като част от опитите си да запази своето рушащо се културно наследство, Италия обяви, че отдава безплатно 100 исторически сгради, сред които замъци, острови, старовремски странноприемници, средновековни манастири и други.

Какво забележително има в списъка?

Замъкът от 13-и век Кастело ди Монтефиоре в района Марке, замъкът от 11-и век Кастело ди Блера, замъкът Орсини-Одескалки (в който се ожениха Том Крус и Кейти Холмс) – общо 103 обекта из цялата страна са в списъка. Всички те се намират в райони, които не са в основните туристически маршрути, като 44 са разположени около исторически или религиозни маршрути, а 59 са близо до веломаршрути.

Какви са условията?

Разбира се, има и условия, но те са справедливи. Кандидатите за безплатните исторически бижута на Италия трябва да кандидатстват с предложение, в което подробно да опишат плановете си как ще превърнат западащите забележителности в оживени места, пълни с туристи. Трансформацията може да бъде в хотели, ресторанти или спа центрове. Тези, които бъдат избрани, ще получат 9-годишна концесия на обектите без да заплащат нищо за нея с опция тя да бъде удължена за още девет години.

Идеята на италианското културно министерство е по този начин да пренасочи туристите от пренаселените градове като Венеция, Рим и Флоренция към по-малко известни забележителности в по-слабо туристически развити райони. През следващите две години още 200 обекта ще бъдат включени в проекта.

 

>
19 май 2017 г.

Тагове

замъци

любопитно

безплатно пътуване

Забележителности наоколо

Избрани оферти