Начало / Статии / Статии - Италия

Хотел Хаслер - римска ваканция над Испанското стълбище

Автор

/

Никога гости на хотел не са били толкова необезсърчени от 136 стъпала – смятайте ги за огромно преддверие към един от най-големите римски хотели. Легендарният хотел „Хаслер“ се гордее със своето единствено по рода си местоположение над прочутото Испанско стълбище. Като глезен гост на „Хаслер“ Одри Хепбърн се чувствала като принцеса и на сцената, и извън нея, когато снимала Римска ваканция, а това, което е достатъчно добро за Одри (както и за всяка друга знаменитост или коронована особа на планетата), е достатъчно добро и за повечето хора.

Десетки стаи и апартаменти са благословени с тераси, от които се откриват романтични и впечатляващи панорами на Вечния град. Открит през 1885 г. в дворец, който някога е бил дом на Наполеоновата сестра, „Хаслер“ е един от редките луксозни хотели в Европа днес, който е частна собственост и е управляван от собственика си.

Неподатлив на съвременните приумици, старовремският хотел е безупречно управляван от хотелиера пето поколение Роберто Вирт, който е запазил вярата си в реалните ключове, превъзходното обслужване, писъмцата, изпращани върху сребърни подноси – прости удоволствия, бързо чезнещи в хомогенизацията на петзвездните хотели по света.

Ако трябва да окачите шапката си някъде другаде, то най-малкото поспрете за един аперитив в бар „Хаслер“ (който в топло време се пренася в „Палм Корт“) или опитайте популярния неделен брънч в ресторанта на покрива на хотела. Храната, макар добра, стои на втори план в сравнение с изгледа към седемте хълма на Рим.

Къде: Хотел "Хаслер", Рим, Италия.
Най-добро време: горещините могат да бъдат ужасни през юли и август; Испанското стълбище е покрито с азалии от средата на април-средата на май.

>
09 май 2011 г.

Тагове

лукс

романтика

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти