Начало / Статии / Статии - Италия

Италия се завръща: 7 любими дестинации, които да резервирате сега

Автор

/

Една от дестинациите, чието завръщане се очаква с най-голямо нетърпение, несъмнено е Италия.

Ако отдавна не сте били в любимата страна на виното и кулинарните изкушения - или (не дай си боже!) никога не сте стъпвали там, сега е моментът да сте сред първите, които ще посетят страната, която от 16 май отмени задължителната досега 5-дневна карантина за чужденците.

Ето седем от любимите ни дестинации, с които да откриете сезона на италианските пътешествия.

Венеция

Градът на любовта беше едно от най-сниманите места, когато след началото на пандемията обичайно претъпканите му до пръсване площади опустяха. Сега кафенетата на площад Сан Марко отново отварят врати, а туристите започват да се завръщат по романтичните канали. Независимо дали сте почитатели на класиките - разходка с гондола, Двореца на дожите и минаване по моста Риалто - или предпочитате да изследвате непознатите ъгълчета и островчета на Венеция, градът ви очаква.

Открийте своята мечтана екскурзия до Венеция

Сицилия

Сицилия не е място, на което се ходи веднъж в живота. Островът е почти отделна държава - толкова е различен от континентална Италия - и като такава има нужда от подробно и сериозно изследване. Плажовете на острова са разкошни и за всеки вкус (каменисти, пясъчни, с ослепителнобели скали), Етна подава димни сигнали, а сицилианската кухня е цяла вселена от вкусове, които ще помните цял живот.

Открийте своята мечтана екскурзия или почивка в Сицилия

Сардиния

Сардиния няма славата на Сицилия, но е не по-малко омагьосваща. Стъпите ли на острова, бързо ще усетите мистичната му атмосфера, която се дължи от една страна на останките от древните му обитатели, нурагите, а от друга на това, че често посетителите му знаят твърде малко какво ги очаква тук изобщо. Невероятните плажове на острова рядко са пренаселени - тук на всеки завой има заливче с бял пясък и неземно синя вода, което можете да имате само за себе си. А местната кухня е най-приятната изненада, която Сардиния ще ви поднесе.

Открийте своята мечтана почивка на Сардиния

Римини

Снимка: iStock by Getty Images

Римини се превърна в любимо място за семейна почивка за много българи през последните години. Градчето е симпатично, добре уредено, плажът е хубав, а цените са доста добри в сравнение с други дестинации в страната. Крайбрежната алея на града предлага забавления за малки и големи, баровете и ресторантите са чудесни, а в района има много места, които си заслужават да ги видите - Болоня, Равена, Сан Марино...

Открийте своята мечтана почивка в Римини

Неапол

Снимка: iStock by Getty Images

Ако още не сте посещавали родното място на пицата Маргарита, изберете Неапол. Тук пицата е на почит, а вкусовете са разнообразни и изненадващи (това е едно от не толкова многото места в Италия, където можете да ядете пица с шоколад или пица с картофи). Край Неапол ви очаква и вулканът Везувий, до чийто кратер можете да се изкачите, а останките от древния Помпей ще разкажат пред очите ви невероятни човешки истории. Недалеч от Неапол, по крайбрежието на област Кампания, се намират и едни от най-хубавите плажни комплекси за лятна почивка в Италия.

Открийте своята мечтана почивка в Неапол

Рим

Рим е толкова многолик, че и всяка година да се връщате до края на живота си, все ще намирате по нещо непознато, което да ви удиви. От древноримските останки и Колизея до Авентинската ключалка и кулинарния квартал Траставере - Рим е пълен с неща, места и хора за откриване. И ако преди беше прочут и с безкрайните си опашки пред забележителностите, сега поне за известно време пред атракциите ще може да се диша спокойно.

Открийте своята мечтана екскурзия в Рим

Бари

Снимка: iStock by Getty Images

Бари и околностите му станаха познати на българите и градове като Лече, Монополи или Алберобело вече извикват конкретни образи в главата на мнозина. Самият Бари е едновременно грандиозен и обикновен, с усещане за курорт и с атмосферата на обикновен италиански град, в който виждате живота на обикновените хора. С ферибот, влак и автобус имате десетки възможности за еднодневни и многодневни екскурзии в района на Бари.

Открийте своята мечтана почивка в Бари

>
18 май 2021 г.

Тагове

кулинарен туризъм

любопитно

семеен туризъм

стари градове

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти