Начало / Статии / Статии - Италия

Биопарк Рим – зоопарк в центъра на италианската столица

Автор

/

Биопаркът (Bioparco) в Рим е сред най-големите и най-старите зоологически градини в Европа. Основан е преди повече от 100 години (1911 г.) и е разположен в историческата градина на Вила Боргезе в сърцето на Рим.

В зоопарка можете да се пренесете до различни кътчета на планетата, докато се разхождате сред зебри, лъвове, шимпанзета, тигри, екзотични риби и птици. Освен това можете да се качите на зоовлакчето и да си представите, че сте на околосветско пътешествие.

Целогодишно се организират изложби, игри, ателиета и забавления за всички възрасти. Когато родителите искат да си починат, могат да го направят на брега на езерото, докато децата им си играят в зоната с пързалки и люлки. Има няколко кафенета, ресторант и зони за пикник, както и много пространство за игри.

През уикендите се правят демонстрации на хранене на животните, когато децата могат да научат любопитни факти за природата и нейното опазване.

Биопаркът е отворен от 9:30 до 17 или 18 часа (в зависимост от месеца в годината), а през летните съботи и недели остава отворен до 19 часа. Повече информация тук.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Рим!

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Рим!

>
13 януари 2016 г.

Тагове

зоологически градини

идеи за уикенд

любопитно

семеен туризъм

уикенд изкушения

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти