Начало / Статии / Статии - Италия

7 италиански пътешествия за всеки

Автор

/

Кой не обича Италия! Всеки по своите си причини – един заради кухнята, друг заради кафето, трети заради съкровищата на култури и гении от няколко хиляди години насам. Да не забравяме виното, вулканите, полетата, планините, ските, плажовете, цветните градове...И няколко тома няма да стигнат за изброяването, а цял живот – за преживяването.

Има няколко класически италиански пътешествия, които могат да бъдат използвани за отправна точка на любовните ви отношения с Ботуша.

Рим

Рим, Ватикана, папата, Колизеума и какво ли още не има за откриване в италианската столица. Колкото и пъти да идвате, времето все няма да ви стига да видите и почувствате всичко. Но пък не пречи да опитате. Бонус е, че по Коледа и Нова година времето е приятно, снегът е изключителна рядкост, така че ако празници на топло ви се струват добра идея, грабвайте куфарите и напред към Рим!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Рим!

Милано

Милано е градът на модата, на операта, на Да Винчи и „Тайната вечеря“. Независимо дали се интересувате от изобретения и наука (Музеят на науката Да Винчи), от световни шедьоври („Тайната вечеря“ е нарисувана в трапезарията на манастир), от модни марки (чували сте за Златния четириъгълник, заключен от улиците на най-големите имена в модата в Италия и света) или просто харесвате чудесната северна традиция вечерта да е посветена на аперитивопитие, безплатен бюфет и приятни разговори – Милано има много за показване.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Милано!

Тоскана

Тоскана е магическо място, поредица от поля, лозя, градчета и красиви имения, в които да разберете смисъла на понятието „La vita é bella”. Животът тук тече по-бавно и по-хармонично, виното е произведено от грозде от ей онези лозя отсреща, а много от средновековните сгради, кули и дворци са се запазили по невероятен начин. Бонус: граничи с две морета – Тиренско и Лигурско.

Вижте най-добрите оферти за пътешествия до съкровищата на Тоскана!

Неапол

Още една италианска класика, която при това не прилича на никое друго място. Неапол и до днес е един от най-самобитните градове в Ботуша. Казват, че тук правят най-добрата пица с шоколад, а погребаният град Помпей в подножието на вулкана Везувий ще ви върне с машина на времето преди стотици години.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Неапол!

Соренто

Южна Италия е много различна от Северна и всеки, който е бил там, ще се съгласи с това. Соренто притежава най-доброто от духа на юга и от романтиката на античността. Като добавим и прекрасното време през зимните месеци, Нова година в Соренто не звучи никак зле.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Соренто!

Палермо

Столицата на Сицилия не може да се отърве от легендите за мафиоти, но май и не се старае много. Едва ли ще срещнете истински италиански мафиозо, но пък със сигурност ще почувствате специалната атмосфера, запазила много от миналото на остров Сицилия. Тук храната е по-истинска, кухнята е различна от италианската – и ако питате сицилианците, че и повечето италианци – най-вкусната в Италия. Виното, ръчно приготвеният шоколад, сладкишите, пресните плодове и вълните на Средиземно море, докато си пиете ултракъсото еспресо - Палермо е задължителна спирка, ако искате да познавате Италия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Палермо!

Катания

Отправете се на пътешествие в подножието на вулкана Етна, който досега е заливал с лава Катания седем пъти. Всеки път градът възкръсва, при това все по-блестящ. Центърът на Катания е бароково бижу, а отвсякъде древногръцки и древноримски останки ви напомнят, че Сицилия е бил най-оживеният кръстопът на Средиземно море.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Катания!

>
17 октомври 2014 г.

Тагове

винен туризъм

идеи за уикенд

кулинарни изкушения

културен туризъм

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти