Начало / Статии / Статии - Италия

Новите 7 чудеса на света

Автор

/

Светът е загубил повечето от древните седем чудеса на света и може би това само по себе си е достатъчна причина да имаме нови. През 2000 г. швейцарско-канадската фондация New7Wonders организира мащабно гласуване, което продължава седем години и в което се включват над 100 милиона души. От първоначалните 200 монумента най-много гласове събраха следните:

Великата китайска стена, Китай

На китайски името на Великата китайска стена е Уан Ли Чан Чън или в превод - Стената, дълга десет хиляди мили. Представлява поредица от различни укрепителни съоръжения, издигнати по историческата северна граница на Китай, за да предпазват страната от нападения на номадски племена. Смята се, че е строена в продължение на 2000 години, а в изграждането й са участвали над един милион работници.

>>> Виж актуалните оферти за Китай!

*

Петра, Йордания

Червеникавите скали на древния град Петра днес са символ на Йордания, но в продължение на столетия били забравени, докато швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт не ги преоткрива през 1812 г. Изсечените в скалите хазна, храмове и жилищни постройки са достъпни след преход през тесен, ветровит проход, дълъг километър и половина, който на места е широк по-малко от два метра.

>>> Виж актуалните оферти за Йордания!

*

Колизеумът, Италия

Колизеумът е една от най-посещаваните забележителности в Рим - сграда, в която са убити много хора и животни. В най-силните си дни Колизеумът е побирал близо 90 000 зрители. Открит е официално през 80 г. като тържествата по този повод продължили повече от три месеца.

>>> Виж актуалните оферти за Италия!

*

Чичен Ица, Мексико

Най-грандиозният от запазените до днес градове на маите - Чичен Ица е бил главният церемониален център на Юкатан. Храмът Ел Кастильо де Кулкулкан е използван в продължение на 800 години като е проектиран в хармония с есенното и пролетното равноденствие. Освен през деня, комплекстъ може да се посети и през нощта, когато има светлинно и звуково шоу.

>>> Виж актуалните оферти за Мексико!

*

Мачу Пикчу, Перу

Изолиран високо в планината, този древен град на инките е смятан за най-значимата находка от тази цивилизация. Мачу Пикчу е бил място за почивка на местната аристокрация, изоставено и бавно завзето от джунглата. Дневните ограничения за броя на посетителите означават, че трябва отрано да заявите билета си, за да се докоснете до останките от сгради, храмове, складове, тераси и стълби.

>>> Виж актуалните оферти за Перу!

*

Тадж Махал, Индия

Най-известният монумент на любовта в света, един от символите на Индия - нищо не може да ви подготви за първия миг, в който ще зърнете Тадж Махал. Изящната сграда е гробница за любимата съпруга на моголския император Шах Джахан, която умира, докато ражда тяхното 14-то дете. Тълпите от туристи могат да бъдат трудни за игнориране, но орнаментите и всички детайли от украсата на Тадж Махал ще ви отнемат дни, за да ги разгледате подробно.

>>> Виж актуалните оферти за Индия!

*

Статуята на Христос Спасител, Бразилия

Рио де Жанейро има един безспорен символ и това е статуята на Христос Спасител, която се издига на хълм над града. Статуята е завършена и поставена през 1931 г., но хълмът, на който се намира, е наречен Христос Спасител от португалците още през 16-и век. От върха не само ще погледнете към 40-метровия Спасител, но и ще се насладите на 360-градусова панорамна гледка към Рио Де Жанейро.

>>> Виж актуалните оферти за Бразилия!

 

Виж още:

Екскурзия в Египет

Екскурзия в Израел

Екскурзия в Япония

Екскурзия в Аржентина

 

 

>
28 ноември 2019 г.

Тагове

катедрали

колизеуми

любопитно

Мачу Пикчу

Седемте чудеса на света

семеен туризъм

стари градове

Тадж Махал

Забележителности наоколо

Избрани оферти