Начало / Статии / Статии - Швеция

8 необичайни и забавни забележителности в Стокхолм

Автор

/

Photo: Henrik Trygg/VisitStockholm.com

Отправете се на откривателско пътуване из столицата на Швеция, за да откриете някои от най-необикновените и забавни музеи и забележителности, които Стокхолм може да предложи на посетителите си.

Бирка – градът на викингите

Попътувайте назад във времето Бирка - древен викингски град от 8-и век, част от световното наследство на ЮНЕСКО, разположен на остров Бьоркьо. До Бирка се стига с лодка от дока пред Кметството на Стокхолм, през езерото Моларен.

Photo: Stromma.se

Воден музей Aquaria

Впуснете се в откривателско пътешествие, по време на което ще се срещнете с любопитни акули, срамежливи змиорки, игриви морски кончета и много други водни обитатели. Ще преминете през екваториални гори, тропически морета и коралови рифове.

Photo: Aquaria.se

Увеселителен парк Grona Lund Tivoli

Най-старият увеселителен парк в Стокхолм е винаги добра идея за няколко часа забавление, независимо дали пътувате с деца или не.

Photo: Yanan Li/VisitStockholm.com

Кралските конюшни

Кралските конюшни (H.M. Konungens Hovstall) са необикновена и любопитна дестинация, където можете д аоткриете какъв е животът на кралските коне (и евентуално да ви се прииска и вие да живеете такъв).

Photo: Staffan Eliasson/VisitStockholm.com

Детски музей Юнибакен – светът на Астрид Линдгрен

Детски музей с приказки, песни и театър – всичките разказващи за героите от любими детски книги. Приказният влак ще ви отведе на магическо пътешествие в света на Астрид Линдгрен – забавно, неочаквано и малко страшничко, точно както трябва да бъде.

Нобеловият музей

Посетете Нобеловият музей, за да научите повече за Алфред Нобел, за Нобеловата награда, както и за лауреатите и техните открития. В бистрото на музея може да хапнете Нобелов сладолед.

Васа музей – най-старият викингски кораб

Васа е най-старият запазен викингски боен кораб, запазен до днес. Построен е между 1626 и 1628 г. и е потънал още при първото си плаване с всичките 64 оръдия на борда си.

Photos: Staffan_Eliasson/VisitStockholm.com

Невидимият музей

В този музей имате възможност да преминете през един невидим свят. С помощта на обонянието, слуха и осезанието си ще напредвате през различни места в пълен мрак, а ваш водач ще бъде незрящ човек. Отделете си един час, за да видите какво е да бъдеш сляп.

***

За да спестите пари, си вземете карта Stockholm Pass, с която можете да посетите всички изброени забележителности + още над 50 обекта в столицата на Швеция безплатно. Повече за картата научете тук

Вижте актуални оферти за екскурзия до Стокхолм!

>
29 декември 2023 г.

Тагове

кораби

музеи

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти