Начало / Статии / Статии - Швеция

Замъкът Грипсхолм в Швеция

Автор

/

Този мил и привлекателен крайезерен град, със своята главна атракция, непревземаемия замък от червени тухли Грипсхолм, е идеалната еднодневна екскурзия от Стокхолм. Добавете превъзходен обяд в много хваления провинциален хотел-ресторант „Грипсхолмс“, най-старата шведска странноприемница, и ще разберете каква е представата за идеално прекаран ден на много хора.

Замъкът Грипсхолм - Швеция

Такова е пътешествието, както и мястото, когато пристигнете с един носталгичния малък параход „Мариефред“, а след това се върнете с парен локомотив по теснолинейка. Денят в Мариефред се върти около замъка с луковични кули от ХVІ в., внимателно гледащ към града от позицията си на езерото Меларен.

Замъкът е населяван от 1864 г. и все още е смятан за един от петте кралски дворци на Швеция. Но той е известен главно със своята национална портретна галерия, с една от най-хубавите колекции в света (а с 1200 изложени от общо 4000-те портрета – и най-голямата в Европа).

Резервирайте маса за чудесен обяд върху крайезерната остъклена веранда на хотел-ресторант „Грипсхолмс“. Той за първи път посреща гости през 1609 г., когато е бил просто странноприемница, построена на мястото на по-раншен манастир (гредите на тавана са от 1507 г., а избата с вина, където могат да бъдат устроени дегустации, е използвана от монасите от 1493 г.). Персоналът тук е самата прелест, както и романтичните стаи за гости и апартаментите с изглед към езерото, красиво декорирани в кънтри стил.

Всичко това го превръща в чудесно и приятно място за бягство от света и идващите само за ден екскурзианти често съжаляват за своето бързане: вземете си четката за зъби и отседнете тук.

Къде:  Мариефред - 64 км югозападно от Стокхолм. Кораби тръгват от Стокхолм от средата на май до септември Влакове има всеки ден целогодишно.
Най-добро време: юни-август, местен фестивал през първата седмица на юни.

>
02 юни 2011 г.

Тагове

замъци

любопитно

ресторанти

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти