Начало / Статии / Статии - Тайланд

Хотел Ориентъл - другият голям дворец на Банкок

Автор

/

Често класиран като един от най-добрите хотели в света и отрупван с похвали за безупречното обслужване, крайречният хотел „Ориентъл“ е легенда.

Хотел „Ориентъл“, Банкок, Тайланд

Той е също толкова посещаван, колкото и Големият дворец в Банкок и почти толкова почитан: Съмърсет Моъм, Ноел Кауард и Джеймс Мичънър сякаш все още живеят тук. Възкресете един период от историята на хотела по време на следобеден чай в Авторския салон, изящен оазис, в който може да избягате от задимения, задръстен от автомобили метрополис Банкок.

Малко са туристите, които ще пропътуват половината свят само за да отседнат в някой хотел, но „Ориентъл“ предлага много изкушения в своята територия на бреговете на река Чао Пхрая. Една тайландска културна програма включва всекидневни следобедни лекции от водещи тайландски учени, които изследват местните обичаи, танци, изкуство и архитектура.

Реномирана школа по готвене споделя фините секрети на кулинарните изкуства на Сиам, докато СПА-центърът ви въвежда в древната тайландска традиция на глезенето и масажа. Някои от най-добрите представления на класически танци в града се провеждат всяка вечер в пищната крайречна зала на „Ориентъл“ – „Сала Рим Наам“.

Въпреки група многоетажни съперници на хотела, разгулното минало и стилното настояще на „Ориентъл“ едва ли ще бъдат затъмнени.

Къде: Банкок, Тайланд
Най-добро време: октомври-март

Виж актуалните оферти за пътуване в Банкок!

Виж още:

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Ханой

Екскурзия в Индия

>
27 януари 2012 г.

Тагове

екзотика

лукс

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти