Начало / Статии / Статии - Великобритания

Аръндел Армс - за заклети риболовци

Автор

/

Този стар коларски хан е бил един от главните хотели за въдичари в Англия в продължение на повече от половин век, с повече от 32 км собствени богати на риба води по река Теймър и пет от нейните притоци, в които се въди дива кафява пъстърва, морска пъстърва и сьомга. С изключителни права над частни участъци за риболов, великолепни околности, превъзходна кухня и първокласни условия за пренощуване в една област на Стара Англия, където властват вечни ритми и местните обичаи са на почит, „Аръндел Армс“ е забележително място сред постепенно изчезващата категория на спортните хотели за заможни клиенти.

„Аръндел Армс“, Лифтън, Девън, Англия

Четири буйни реки – Лайд, Кеъри, Улф и Трашъл – се спускат от гранитните върхове на Дартмур и се превръщат в дълбоки вирове, бързотечни плитчини и широки плавнотечни участъци. На около миля от хотела всички тези реки се съединяват в Теймър, една от най-богатите на сьомга реки в Англия.

Направете си резервация и ловете риба сам цял ден из тези частни участъци, където сьомгата тежи средно 4–5 кг и вашият дневен улов ще бъде перфектно сготвен за вечеря. С управител, който е бивш шампион от Уелския открит шампионат по риболов с муха, предизвикателствата за опитните риболовци и курсовете си за новаци, „Аръндел Армс“ е един истински хотел за риболовци.

Но тук има и безброй други развлечения – съседният национален парк „Дартмур“ с 640 км2 високи пусти полета за скитане; места от романите на Дафни дю Морие (реалната странноприемница „Ямайка“, вдъхновила едноименния роман, е на половин час с кола оттук), прочути исторически домове и градини за посещаване, както и подканващи пътеки за разходки на младоженци.

Къде: Лифтън, (402 км югозападно от Лондон), Девън, Англия
Най-добро време: юли и август за морска пъстърва; септември и октомври за сьомга.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Лондон!

Виж още:

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия в Шотландия

Екскурзия в Единбург
 

>
03 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

реки

риболовен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти