Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Майс-и-Наят - в обятията на Сноудония

Вижте галерия
1 от 9

 

Тази красива господарска къща от гранит и плочник – чието име означава „резиденция в ливадата“ – датира от ХІV в., с по-“скорошни“ добавки от ХVІ и ХVІІІ в.

Тя е идеалната отправна точка за изследване на непреходното великолепие на Сноудония, което е видно и без да напускаш красивите оформени земи на хотела. Тя е също първокласна гастрономическа дестинация и въображаема съвместна компания „Пара и кухня“ с близката железница Фестиниог: шанс да вечеряте царски докато се наслаждавате на теснолинейката, по която се движите с парен локомотив през извънредно живописен 22-километров маршрут до и от брега на Портмадог нагоре към планината Сноудония до бившия миньорски град Блайнай Фестиниог.

Замествайки теглени от коне вагонетки, които превозват плочник по време на разцвета на областта в средата на ХІХ в., това е един от многото парни „влакове-играчки“, все още действащи в Уелс. Поддържайки жива минната традиция на страната и с предимство за почитателите на вагонетките, той свързва градове с имена като Туалт, Тапигрисиай и Тан-и-Булх, до които все още не може да се стигне с автомобил.

Междувременно най-близкият замък никога не е далеч и Майс-и-Наят е само на 5 километра от построения през ХІІІ в. Харлех, един от най-впечатляващите военни бастиони в страната, известен със своите уникални извивки над крайбрежните пясъчни дюни и историята си на последна уелска твърдина, преди да падне във властта на англичаните по време на гражданската война през ХVІІ в.

Къде: Харлех, Северен Уелс, Уелс

Кога: март - октомври
 

Дата: 05 юни 2012 г.
4/5, 4865 гласа
Забележителности около Уелс