Начало / Статии / Статии - Великобритания

Гидлей Парк - в поетична обстановка, тиха и спокойнa, колкото не можете да си представите

Автор

/

Скътан дълбоко в пазвите на националния парк „Дартмур“, изолираният и елегантен „Гидлей Парк“ насърчава обърканите си гости с пътни знаци, на които пише „Keep Heart“ (Не се отчайвай) – движиш се по правилния път.

Заслужава си пътуването по тесния път с по едно платно до тази резиденция в стил „Тюдор“, строена през 1929 г. и отдаваща внушителен данък на други времена. Нейните 180 великолепни декара с градини, пасища и гористи местности се губят в неопитомената естествена красота на обкръжаващия ги национален резерват, втория по големина парк в Британия.

От терасирания вътрешен двор гостите чуват само шума от бързеите на река Норт Тийн, музиката на природата, която ще ги приспи през нощта и ще ги покани за превъзходен лов на пъстърва на сутринта. Природната среда е само едно от нещата, с които се гордее хотелът. Сред другите е един от най-изисканите ресторанти (с ненадмината винарска изба) в тази част на страната. Цените са паметни (ако ви се налага да питате кое колко струва, това не е мястото за вас), но все пак става дума за неповторимо приятно преживяване, което само „Гидлей Парк“ предлага.

От впечатляващата верига на английските знаменити имения с господарски къщи „Гидлей Парк“ е едно от основните места за посещение, откакто е открит през 1977 г. – малцина могат да се конкурират с него по кулинарна изтънченост или природна красота.

Къде: Чагфорд, Девън, Англия

Най-добро време: май - юни, когато цъфтят рододендроните, азалиите, синчецът и дивите цветя.
 

>
27 август 2012 г.

Тагове

винен туризъм

кулинарен туризъм

лукс

ресторанти

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти