Начало / Статии / Статии - Великобритания

Плас Бодегройс - мека за любителите на добрата храна

Автор

/

Във време, когато Уелс е последното място, което може да ти дойде на ум като гастрономическа дестинация, „Плас Бодегройс“ (Шипковият салон) се появява в средата на 80-те години на ХХ в. и променя всичко. Красивата джорджианска господарска къща е разположена на западния бряг на полуостров Ллеин, в едно местенце, където тишината е нарушавана само от птичи песни.

„Плас Бодегройс“, Пуллхели, Северен Уелс

Ударението тук пада силно върху кухнята. Новаторска, вълнуваща, изискана, използваща висококачествени местни непретенциозни продукти, кухнята никога не престава да впечатлява. Всъщност би могло да се каже, че това е най-доброто място, където можеш да се нахраниш, в цялата страна.

Насладата от няколко дни в тази стилна, непринудена господарска къща от ХVІІІ в., ръководена с приятелска лекота от собственика и домакина Гунна Хоун – нейният съпруг Крис властва в кухнята – се подсилва от местоположението й върху дивата и класически уелска 38 км дълга ивица от излизащи на повърхността оголени скали и зелени пасища, Ландс Енд на Уелс.

Части от неопитомения полуостров Ллеин са без електричество до края на 60-те години, а все още тук уелският език е широко използван. Разходки по стръмните надвиснали скали, наблюдаване на птиците и изучаване на дремливите крайбрежни градчета, които пазят стария бит, запълват спокойните, възстановяващи дни, които достигат кулминационната си точка с още една блестяща вечеря в „Плас Бодегройс“ в тази малко известна твърдина на уелската култура.

Къде: Пуллхели, Северен Уелс
Най-добро време: май, юни, септември и октомври за местните фестивали.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Манчестър!

Виж още:

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия в Единбург

>
05 октомври 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

полуострови

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти