Начало / Статии / Статии - Великобритания

Хотел Бърг Айлънд - романтичен излет на остров, където историята е спряла

Автор

/

Повече от шейсет години са изминали, откакто херцогът на Уиндзор и Уолис Симпсън се изплъзват от вниманието на света и бягат в това убежище в стил ар деко върху неговия 104-декаров частен остров край южния бряг на Девън.

Обновен със замах от нови собственици, които милостиво са оставили непокътнат известен полъх от неговата деко декадентност, остров Бърг е все още място за отърсване от напрежението на живота и наслаждаване на островната аура, която вдъхновява Агата Кристи (родена в Девън) да напише "Зло под слънцето" и "Десет малки негърчета" по време на едно посещение в началото на трийсетте години на ХХ в.

Не е трудно да извикаме във въображението си момента, когато британците от епохата на джаза се тълпят тук и Ноел Кауард отпива коктейли с джин в това тогава с ограничен достъп убежище, построено през 1929 г. от милионера Арчибалд Нетълфолд за приютяване на неговите уморени от живота приятели.

До острова може да се стигне чрез една особена самоходна висока платформа по време на прилив или пеша по пясъка при отлив. Лесно е да се върнете и на голямата суша, за да посетите някоя от забележителностите на красивото крайбрежие на Девън (например Дартмът или Плимът, които са на по четирийсет минути оттук).

Но цялата идея е да се насладиш на живота на един привилегирован прокуден от света човек – следобеден чай със сметана (все пак сме в Девън, където традицията е неприкосновена) се сервира в „Двора с палмите“ на хотела.

Къде: Бигбъри он Сий, югоизточно от Плимут, Девън, Англия
Най-добро време: април-септември.
 

>
11 май 2012 г.

Тагове

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти