Начало / Статии / Статии - Швейцария

Саас Фее - перлата на Алпите

Автор

/

Всеки се влюбва силно в Саас Фее. Всичко в тези части на страната е голямо: планинското селище (с прозвище „Перлата на Алпите“) е заобиколено от величествена арена с тринайсет върха, извисяващи се над 3936 м (включително близките Матерхорн и Дом; последният – на 4473 м – е най-високият връх на швейцарска земя). Това е наистина изумителен пейзаж .

Саас Фее - Швейцария

И макар човек естествено да очаква той да бъде допълнен с големи възможности за ски, стръмният терен, стегнатият пръстен от приковаващи вниманието върхове и обширните ледници са ограничили развитието в тази насока.

Но Саас Фее предлага едни от най-добрите снежни условия в Европа, а неговата ски област Фелскин-Мителалалин е първокласна швейцарска лятна ски дестинация. Високопланинските туристически маршрути също привличат посетители през лятото.

Предвид атмосферата с дъх на старинност (гостите трябва да оставят колите си извън града и да разчитат на няколко електромобила в града), другата голяма примамка в града може да изглежда донякъде несъвместима – знаменитата майстор готвачка Ирма Дюч, темпераментната опора на хотел „Флечхорн“.

Какво прави толкова изтънчена кулинарна персона високо на един горист хълм, в подобен на дървена хижа хотел-ресторант точно извън града? Майстор-готвачките не са нещо обичайно в Швейцария, но международните гастрономи са толкова предани на тази, че я наричат „Перлата на Алпите“. Нейната френска регионална кухня с екзотични и поетични отсенки би била нещо забележително навсякъде.

Къде: Саас Фее: 255 км източно от Женева (и точно на изток от Цермат), близо до италианската граница.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Швейцария!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Швейцария!

>
14 януари 2015 г.

Тагове

алпи

зимен туризъм

романтични места

ски дестинации

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти