Начало / Статии / Статии - Тайланд

Да спиш в плаващо бунгало: Национален парк Као Сок в Тайланд

Автор

/

Нощувка в плаващо тръстиково бунгало е едно от най-запомнящите се преживявания, които можете да си подарите в Тайланд. За да го преживеете, отправете се на юг към Национален парк Као Сок, недалеч от Краби, където на час път с лодка през езерото Чео Лан (Cheow Lan) ви очакват бунгала насред джунглата.

Езерото Чео Лан е всъщност най-големия изкуствен воден басейн в Тайланд.

Бунгалата са съвсем обикновени – състоят се от един матрак, чисти чаршафи и мрежа за комари отгоре. Нищо друго не ви е и нужно, когато сте насред джунглата.

Най-магическият момент настъпва след залез, когато иначе необичайно тихата джунгла се събужда и започвате да чувате всякакви звуци от близките дървета – викове, крясъци, мучене – според екскурзовода ни, все „буболечки в размножителен период“.

Бунгалото леко се поклаща във водата, сякаш сте в люлка, и леко ви приспива. Преди да си легнете, не забравяйте да погледате нощното небе – тук въздухът е толкова чист, че ще ви се стори, че за пръ път в живота си виждате толкова много звезди, магически отразени в гладките като стъкло води на езерото.

Как да стигнете до Као Сок: Можете да пътувате с нощния влак до Сурат Тани и оттам да се прехвърлите на местния автобус, но имайте предвид, че влакът обикновено е разпродаден за дни напред. За малко по-висока цена, хванете директен трансфер от Банкок, Краби или Пукет (местни транспортни агенции организират бусчета и автобуси, които ще ви откарат до тази част на парка, където се намират всички хотели и хостели).

Как да резервирате нощувка в плаващо бунгало: Нощувките в плаващи бунгала са част от организирани двудневни турове, които можете да резервирате от всеки хотел или хостел в Као Сок, както предварително, така и на място. Цената на тура е около 150 лв. на човек, като включва транспорт от хотела ви, храна, нощувка и турове в две пещери.

Всички снимки: © Мария Ангелова/NasamNatam.com

Виж и нашите най-добри оферти за пътуване до Тайланд.

>
16 февруари 2021 г.

Тагове

романтични места

джунгла

Забележителности наоколо

Избрани оферти