Начало / Статии / Статии - Тайланд

Тайланд: Затварят легендарния Мая Бей от филма Плажът за неопределено време

Автор

/

Една от най-известните дестинации в Тайланд, легендарният плаж Мая Бей, който туристите познават от филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо, ще бъде затворен от тайландските власти за неопределено време. Причината е големият брой посетители, които ежедневно се стичат там и създават опасност за околната среда на защитената територия.

Мая Бей на остров Пи Пи Ле се намира в Андаманско море и от тази година ще бъде затворен за посещения за неопределен период от време, докато не се възстановят кораловите рифове и морския живот.

Това не е изключение – много морски национални паркове и защитени територии са затворени за посетители от средата на май до средата на октомври, за да може да се възстанови животът в тях. Мая Бей е сред най-посещаваните защитени територии с повече от 5000 посетители дневно в силния сезон. От 1999 г. насам той беше целогодишно отворен заради големия интерес от страна на туристите, но скорошно проучване на местните учени показа, че голяма част от кораловия риф е изчезнал, а морския живот на практика не съществува.

*

>>> А тук са най-добрите ни оферти за пътуване до Тайланд.>>>

>
08 ноември 2018 г.

Тагове

екологични резервати

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти