Начало / Статии / Статии - Малайзия

Магията на Пулао Лангкави - Малайзия

Автор

/

Пулао Лангкави (Pulau Langkawi), от който произлиза името и на целия архипелаг, е най-големият и най-гъсто населен остров, а Лангкави се състои от най-малко 99 острова (или 104 при отлив), като всеки един от тях е с изключителни плажове, които трябва да видите със собствените си очи, за да повярвате.

Плажове като Танджунг Ру (Tanjung Rhu) са си спечелили славата на едни от живописните на света. Запазен от вълни и вятър чрез залив, Танджунг Ру е оазис на спокойствието. От Танджунг Ру могат да се предприемат пътувания с лодка до някои от по-малките острови на Лангкави или дори можете да се разходите до някои от тях по снежнобелия пясък при отлив!

Ако искате да избягате от сивото ежедневие в не толкова уединено място, Пантай Ценанг (Pantai Cenang) е плажът за вас. С голямо разнообразие от хотели и шопинг дестинации Пантай Ценанг е най-оживеното място от всички острови от Лангкави. Играйте на плажа през деня (постоянно се предлагат всякакви водни и плажни спортове), а вечерта се насладете на най-доброто от малайзийския нощен живот.

Нито едно посещение на Лангкави няма да е пълно без кратко пътешествие далеч от плажовете нагоре в планината Гунунг Мат Чинцанг (Gunung Mat Chincang), за да видите величествените водопади Телага Туджух (Telaga Tujuh-седем езерца). Качете се с лифт до върха на планината, като по пътя се насладите на внушителните плажове на Пулао Лангкави от птичи поглед.

След това вижте как водата от седем сладководни езерца образува спираща дъха струя вода, която се спуска по стръмна скала. В потъналите в зеленина джунгли в планините на Палау Лангкави може да откриете и други водопади като Темерун (Temerun), Дуриан Перангин (Durian Perangin) и Лубук Сембиланд (Lubuk Sembiland).

>>> ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ В МАЛАЙЗИЯ! >>>

>
10 септември 2018 г.

Тагове

екзотика

острови

приказните острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти