Начало / Статии / Статии - Тайланд

Спете на тези 5 места и ще си ги спомняте цял живот

Автор

/

Когато пътувате в чужбина, често единственото нещо, което искате да направите вечер, е да отпуснете глава на удобна възглавница в хотела си и да се наспите хубаво за следващия ден изморително обикаляне. Следващите няколко места за нощувки обаче са дестинации сами по себе си, които спокойно могат да се превърнат и в единствена причина за пътуването ви.

Спете в библиотека

За всеки почитател на четенето това звучи като сбъдната мечта – библиотека, която предлага на посетителите си да нощуват сред книги и произведения на изкуството. Става дума за единствената библиотека, която предлага нощувки във ВеликобританияБиблиотеката на Гладстон в град Хардън, Уелс.

Освен с богатия си каталог от книги, който води началото си от личната колекция на Уилям Гладстон, библиотеката си има и зона за настаняване, където всеки читател ще се почувства като у дома си.

*

Спете в плаващо бунгало насред джунглата

Нощувка в плаващо тръстиково бунгало е едно от най-запомнящите се преживявания, които можете да си подарите в Тайланд. За да го преживеете, отправете се на юг към Национален парк Као Сок, недалеч от Краби, където на час път с лодка през езерото Чео Лан (Cheow Lan) ви очакват плаващи бунгала насред джунглата.

Бунгалата леко се поклащат във водата, сякаш сте в люлка, и леко ви приспиват. Преди да си легнете, не забравяйте да погледате нощното небе – тук въздухът е толкова чист, че ще ви се стори, че за пръ път в живота си виждате толкова много звезди, магически отразени в гладките като стъкло води на езерото.

*

Спете във влака на махараджите в Индия

Експресът на махараджите е частен влак, изработен по модела на луксозните частни влакове на бившите владетели на Гуджарат и Раджастхан. Дворецът на колела е отговорът на субконтинента спрямо „Ориент експрес“ и е пълен с горди от службата си капитани и персонал, облечен в колосани туники и блестящи тюрбани, сякаш взети направо от филма “Перлата в короната”. Прочете повече за Експреса на махарджите.

*

Спете на круизен кораб по реките на Европа

Снимка: © Croisi Europe

Представете си как ден след ден се събуждате, излизате на палубата на кораб и гледката, с която подслаждате кафето си, е различна – тихи селца, зелени хълмове с елегантни извивки, заснежени върхове или пък безкрайни лозя чак до линията, където небето се докосва до земята... Нощем минавате под блещукащи мостове, а вечерята ви се приготвя с прочутата френска изисканост и внимание към всеки детайл.

Това ви очаква, ако сте решили да разнообразите ваканциите си в чужбина и да опитате нещо ново – речен круиз. Научете повече за предимствата на речните круизи в Европа.

*

Спете в замък

По света има много замъци-хотели, но датиращият от 13-и век и служещ като частна резиденция на пивоварната фамилия Гинес в продължение на почти 100 години, световноизвестният замък Ашфорд уверено заема своето място в листата на най-отбраните мечтани хотели в Ирландия.

Традиционната вечеря е в елегантните зали „Джордж V“ и „Конот“. И двете са с огромни прозорци и са пълни с уотърфордски кристал с герба на Ашфорд и направени по поръчка прибори и съдове от Уеджуд. Гостите, избрали да напуснат подобни луксозни декори, могат да се разходят бавно из 1400-те декара гори, за да стигнат до Конг, градче, което предлага уютния, интимен фон, на който изпъква лъскавият, величествен образ на Ашфорд.

Разходете се виртуално из замъка Ашфорд.

*

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия в Португалия

 

>
21 май 2020 г.

Тагове

любопитно

екзотика

семеен туризъм

хотели

библиотеки

влакове

речни круизи

замъци

Забележителности наоколо

Избрани оферти