Начало / Статии / Статии - Малайзия

Хотел „Датай“ - лукс на ръба на джунглата

Автор

/

Лангкави е архипелаг от деветдесет и девет острова, наречени Земята на орлите. Разположен северозападно от Малайския полуостров, където Андаманско море се среща с Малакския проток, той е тропически рай на най-чистия бял пясък, магически залези и идилични слънчеви дни.

Хотел

Само три от островите са обитаеми и на един от тях е дискретният „Датай“, несъмнено един от най-красивите курортни хотели на Малайзия.

Вдъхновен от местните малайски сгради в стил кампонг и изграден от местно дърво балау и тукашен бял мрамор, „Датай“ се е настанил ненатрапчиво във вековната дъждовна гора. Естетическите влияния са понякога тайландски и индонезийски, друг път се долавя загатване за нещо японско или дори ацтекско.

Прекрасни стаи за гости, свързващи коридори, фоайета и разположеният на високо тайландски ресторант са все с открити страни, отворени за джунглата и създаващи един прохладен, екзотичен пашкул, който обгръща гостите, доволни от престоя си сред тези прелестни земи – с изключение, може би, на тези, които са дошли заради съседното голф игрище с 18 дупки, което не е обичайна атракция за дъждовните гори.

Къде: Хотел „Датай“, oстров Лангкави - редовни полети от Банкок, Куала Лумпур и Пенанг. Хотелът може да уреди 30-минутен превоз от летище Лангкави до курорта.
Най-добро време: ноември- април.

>
27 декември 2010 г.

Тагове

екзотика

лукс

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти