Начало / Статии / Статии - Германия

Замъкът Нойшванщайн - последната фантазия на лудия Лудвиг

Автор

/

Върнете обратно часовника и тръгнете по дирите на ексцентричния владетел на Германия Лудвиг ІІ по „Кралския път“ с карета.

Замъкът Нойшванщайн - Германия

Автентични екипажи от ХІХ в. побират деветима пасажери, които често избират да се повозят върху кожените седалки зад униформения кочияш.

Ефектната, запазена красота на баварските ливади, гъсти гори, планини и кристално чисти езера се подсилва от звуците на звънци на крави и чаткането на конски копита. Забравени коларски пътища са на практика свободни от автомобилно движение и ви водят с бавно и спокойно темпо през уединени села, исторически gasthof странноприемници и селски църкви с кубета като луковици до пищния замък на лудия крал, Нойшванщайн, и неговата приказна алпийска среда.

Нойшванщайн е един от трите замъка, създадени от Лудвиг, и неговата най-амбициозна и театрална проява на разточителство. Разположен върху усамотена скална тераса сред спиращ дъха пейзаж, той е замъкът с кулички, който е прототип на замъка в Спящата красавица и по-късно в Дисниленд.

Експерт в превръщането на своята воля и прищевки в реалност, Лудвиг поръчва не на архитект, а на кралския проектант на вътрешното обзавеждане създаването на Нойшванщайн. (Можете да посетите също близкия замък Хоеншвангау, където е живял Лудвиг, докато е надзиравал работата по Нойшванщайн.)

Строителството отнема седемнайсет години и изисква безкрайно кралско финансиране, преди да бъде завършен – последвано от мистериозната смърт на Лудвиг на 40-годишна възраст, скоро след като е бил принуден да абдикира поради лудост. Лудвиг живее в замъка само 170 дни, преди да умре.

Къде: Замъкът Нойшванщайн, Фюсен, 119 км югозападно от Мюнхен
Най-добро време: през есента

Вижте актуални оферти за пътуване до Германия!

>
07 ноември 2023 г.

Тагове

замъци

културен туризъм

любопитно

полезно

Забележителности наоколо

Избрани оферти