Начало / Статии / Статии - Швейцария

Парк-хотел „Вицнау“ - типичният алпийски филмов декор

Автор

/

Сдобиването с ключа на стая с тераса, от която се открива гледка към някое езеро, е от съществено значение, макар че гостите могат да се чудят дали парк-хотел „Вицнау“ не е нищо повече от филмов декор, чийто генерален мениджър стачкува в края на всеки идиличен ден.

Безукорно окосените ливади на елегантния хотел в стил „Бел епок“ се простират чак до блещукащия бряг на чудесното езеро Люцерн (чието немско име е Vierwaldstättersee, Езерото на четирите кантона). Трима градинари на пълен работен ден превръщат изпълнените с цветя земи на хотела в едно от най-привлекателните негови качества. От откриването му през 1902 г. пищно луксозният парк-хотел е бил опората на малката община Вицнау на люцернската Ривиера. Неговият извисяващ се като кула съсед, връх Риги, се отразява в спокойните води на езерото, а кулминационната точка за мнозина пътешественици в областта е наблюдаването на изгрева на слънцето над Алпите от 1770-метровия планински връх.

Мнозина казват, че това е най-красивата планинска гледка в Швейцария. Построена през 1871 г., зъбчатата железница до Риги-Кулм е най-старата в Европа, една от многото железници и лифтове из околните планини, които предлагат подобни изгледи. Но повечето гости едва ли ще се помръднат от слънчевата тераса с изглед към езерото или, когато огладнеят, от откритата тераса на прочутия хотелски ресторант „Четирите кантона“. Неговото френско меню често включва перфектно приготвена риба, уловена тази сутрин в езерото.


Къде: Вицнау, Люцерн, Швейцария

Кога: юни - септември
 

>
13 юли 2012 г.

Тагове

планини

ресторанти

романтични места

хотел

Забележителности наоколо

Избрани оферти