Начало / Статии / Статии -

Най – полезните туристически джаджи на 2010г.

Автор

/

Пътуванията са свързани с използването на множество джаджи и понякога може да се загубим в техния свят. Би могло дори да развалят удоволствието от предстоящото приключение. Днес, обаче ще говорим за полезните туристически джаджи на 2010г.



Филтър за вода


Не пийте водата! Много пъти и в различни страни сме чували тази фраза. Не винаги , обаче, излиза евтино да се закупуват бутилки с вода. Ето защо ви предлагаме един продукт, който ще ви бъде полезен, а именно филтър за вода. Това устройство, приличащо на фенерче, има нужда само от батерии, за да превърне замърсената и пълна със зарази вода в годна за пиене. Доста интересна и определено полезна джажда, която ще ви спести пари.
 

Протектор за чанта


Единственото нещо, което бихте желали да се случи е когато се събудите да липсва част от багажа ви. Именно затова е измислен и изработен протектора за чанта. Той представлява двойна алармена система, която е чувствителна към движение и може да се закрепи за всякакви предмети, които не искате да бъдат отмъкнати. Когато закрепите и включите въпросната джаджа, ако някой се опита да я вземе се включва аларма със звук от 100 децибела. Няма начин да не се събудите.
 

Раница със слънчеви батерии


Това е нещо, което може да ви е доста полезно, ако се намирате в местност без електроснабдяване. С тази раница може да зареждате устройства с мощност до 12 V. През деня слънчевите батерии се зареждат от слънчевата светлина и можете да използвате тази енергия. Доста практично.

 

Нечуплива кутийка


Предлага се на пазара нечуплива и водоустойчива кутия, в която може да поберете телефона си, например. Размерите на тези кутии са различни в зависимост от нуждите ви. Интересното около нея е, че дори и слон да стъпи върху нея няма да може да я счупи. С тази кутия ще предпазите вещите, които се страхувате просто да пуснете в раницата си.
 

Швейцарско ножче с USB


Тъй като технологиите се развиват непрекъснато и намират място и приложение навсякъде, една джаджа като ножче с USB е нещо определено полезно. Ако обаче е и придружено с фенерче, така събирате три функционални продукта в едно. Малко и лесно за употреба имате възможност да го носите навсякъде със себе си.
 

Зареждащи се батерии с USB


Този вид батерии определено са по – скъпи от обикновените алкални батерии, но са с много по – дълъг живот от тях. Интересното при тях е, че можете да ги зареждате във всеки USB порт, който ви е под ръка. След като бъдат заредени можете да ги ползвате отново и отново. Трябва да ги пазите за да не се увредят по някакъв начин. За тази цел, например можете да използвате нечуплива и водоустойчива кутия.

Flip Video


Това е една добра алтернатива на цифровите фотоапарати. Flip Video е с добра цена и можете да правите видео клипчета с високо качество. Това устройство може да се зарежда в USB порт, което го прави удобно. Ако например сте седнали в заведение и ползвате личния си лаптоп, междувременно ще зареждате и вашето Flip Video. Удобно и компактно.
 

Stash сандали


Това е идеалното приспособление за хора, които се притесняват да не ги оберат. В тези невероятни сандали можете да скриете парите си, личните документи или ключовете от хотела (ако не са много големи). Доста интересно решение за направа на обувки. Важното е, че са наистина практични.
 

Туристически адаптер и конвертор за 150 страни


Тази джаджа определено ще ви е от полза. Този адаптер може да зарежда всякакви променливотокови устройства, има и USB порт. Интересното при него е, е можете да го вземете със себе си и да зареждате едновременно своя iPod, мобилен телефон и цифровия си фотоапарат. Спестява времето, през което трябва да си седите вкъщи и да чакате всички тези устройства да бъдат заредени.

>
31 май 2010 г.

Тагове

фиорди

Забележителности наоколо

Избрани оферти