Начало / Статии / Статии - Швейцария

Шоколадовият влак в Швейцария - вълшебно пътешествие

Автор

/

От Монтрьо през Грюер до Брок и наобратно – това ще е най-вълнуващото шоколадово пътешествие в живота ви! Швейцарският шоколадов влак е в списъка с дестинации на всеки шокохолик и няма как да не е така – Швейцария е вероятно първата държава, за която се сещате, когато кажете „шоколад“.

         Снимки: www.swiss-image.ch

Шоколадовото приключение започва от меката на джазаМонтрьо. В района на този град ще можете да се насладите на подредените лозя, стигащи чак до хоризонта. Докато следите сменящите се пейзажи през прозореца, ще ви сервират кафе и кроасан.

Следва изкачване до средновековния град Грюер. Звучи ви познато? Да, тук се е появило световно известното едноименно сирене, в чиято фабрика ще можете да надникнете. Очаква ви и разходка отвъд стените на замъка Грюер, за да успеете да почувствате средновековната атмосфера на градчето.

Дотук шоколадовият тур не е толкова непоносимо захарен, колкото вероятно сте си представяли, но най-сладкото тепърва предстои. Последната спирка е в Брок – там, където ще се потопите в света на любимото изкушение. Ще се разходите из шоколадова фабрика, ще дегустирате различни видове шоколад и ще научите някои от малките тайни на десерта.

И понеже всеки има своя представа за това как трябва да премине едно шоколадово пътешествие, шоколадовият влак може да е модерна панорамна железница или изискана композиция в стил бел епок. Сладки пътешествия!

Полезна информация: Шоколадовият влак отпътува всеки ден през юли и август, а през юни, септември и октомври – в понеделник, сряда и четвъртък. Цената на билета с включено кафе и кроасан на влака, автобус до замъка Грюер и входни такси за всички фабрики и музеи – 99 швейцарски франка. Билетът включва пътуване МонтрьоГрюер – Брок – Монтрьо, пътуването е еднодневно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Швейцария!

>
25 ноември 2016 г.

Тагове

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

летен туризъм

пътешествия с влак

романтика

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти