Начало / Статии / Статии - Франция

6 зимни приключения, които да резервирате сега

Автор

/

Зимните екскурзии и почивки могат да бъдат и различни от ски и сноуборд. Дори и да изберете студена дестинация, може да се отдадете на пазаруване по коледните базари, да се включите в новогодишната еуфория, да наблюдавате северното сияние или да препускате с кучешки впряг сред ледовете на Полярния кръг.

Снимка: iStock by Getty Images

А може и да заложите на смяната на сезона - да си изберете някоя екзотична, топла дестинация, заради която да извадите банските и джапанките от шкафа.

Ето шест вълнуващи приключения за зимата, които да резервирате сега за незабравим сезон!

Нова година в Лапландия

След лудостта на коледните празници се отправете към Лапландия, където Дядо Коледа и джуджетата продължават да посрещат посетители в коледното селце Рованиеми. Ако имате късмет, ще можете да видите и Северното сияние, а преходите с кучешки впряг сред вечните северни снегове са просто задължителни.

Вижте най-добрите оферти за Нова година в Лапландия!

Исландия

Снимка: iStock by Getty Images

През зимата свръхпопулярни дестинации в Исландия като водопада Гълфос и гейзерите Хаудакалур имат далеч по-малко посетители, а на фона на арктическите температури топването в топлите извори на страната, сред които Синята лагуна е най-популярният, е незабравимо преживяване.

Освен това имате шанс да видите и Северното сияние. То не подлежи на планиране, но малко вяра в чудеса и в късмета ще ви свърши работа!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Исландия!

Малдиви

Не всички обичат студа и снега - и не е нужно! За щастие, живеем във време, в което летните температури, плажовете и тюркоазените води с изумителни коралови рифове са на един полет разстояние.

Зимата е най-популярният сезон за почивка на Малдивите, а ако искате преживяването да е наистина специално, резервирайте Нова година на топлите острови.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Малдивите!

Нова година в Грузия

Снимка: iStock by Getty Images

Какъв по-добър момент да се запознаете с прочутото грузинско гостоприемство от Нова година, когато чиниите, чашите и сърцата на хората са пълни.

Кажете “добре дошла” на новата 2022-ра година в подножието на великия Кавказ и сред хората, които са известни в цял свят със своите трогателни и забавни тостове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Грузия!

Коледа във Франция

Снимка: iStock by Getty Images

Представете си празничните светлини по Шанз-Елизе или из уютните улички на квартал Монмартър. Или пък зимна разходка по крайбрежието на Лазурния бряг в Ница, Монте Карло и Монако.

Зимата е сезонът на горещия шоколад във Франция, както и на дългите уютни вечери с бутилка вино. Един от най-големите плюсове на сезона е, че има много по-малко туристи и ще можете по-спокойно да се насладите на френския шик.

Вижте най-добрите оферти за Коледа във Франция!

Коледа в Прага

Снимка: iStock by Getty Images

Коледните базари се завръщат в чешката столица тази година. Двата големи базара на площада в Стария град и на площад “Венцеслас” ще се проведат от 23 ноември до 6 януари, а на няколко места в града ще се проведат и по-малки базари. Коледната атмосфера завладява града още в края на ноември и го превръща в истинска зимна приказка, където си струва да бъдете поне веднъж в живота си.

Вижте най-добрите оферти за Коледа в Прага!

>
16 ноември 2021 г.

Тагове

зимен туризъм

коледа

коледни базари

нова година

семеен туризъм

забавления за деца

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти