Начало / Статии / Статии - Франция

Най-романтичните места за почивка във Франция през лятото

Автор

/

Франция и романтиката си подхождат като вино и плато сирена.

Казват, че ако сте с любимия човек, няма толкова голямо значение къде точно се намирате. Но една Франция определено допринася за романтичното преживяване.

Първото място, за което се сещаме, когато говорим за френски дестинации за влюбени, обикновено е Париж. Освен до френската столица ще ви изпратим и до няколко исторически градчета, както и на крайбрежието, където да комбинирате плаж, разходки сред цветни квартали и хубаво вино.

Бон воаяж!

Париж

Снимка: iStock by Getty Images

Не можем да започнем с нищо различно от Париж. Френската столица ще ви поднесе най-красивите си бижута за незабравими мигове заедно. От заведения с гледка към Айфеловата кула през разходка или плаж край Сена, та чак до безкрайните романтични ъгълчета на историческия квартал Монмартър, Париж няма да ви разочарова. Ако стане прекалено горещо, потърсете хлад в огромните паркове и градини.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Париж!

Ница

Снимка: iStock by Getty Images

Ница е сърцето на Лазурния бряг. Открийте любимия си плаж, хапвайте морски дарове край брега, разхождайте се по дългата няколко километра крайбрежна алея или потърсете сянка сред тесните улички на старата част на града. За най-добрата романтична гледка се изкачете до Парк де ла Колин дьо Шато.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Ница!

Кан

Снимка: iStock by Getty Images

Кан е най-известен с филмовия си фестивал, но като романтична дестинация ще ви спечели с много неща - шикозни вили, оживено пристанище и възможност за плаване по залез, плажове и стар град, из чиито криволичещи улички да се скитате. Градът носи усещането за френска елегантност и шик, което никое друго място във Франция не притежава.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Кан!

Бордо

Снимка: iStock by Getty Images

Освен като една от най-прочутите винени дестинации в света, Бордо ще ви плени и с невероятната си атмосфера лятно време - много места за разходка край реката, сред лозята и сред природата, винтидж магазинчета за откриване и кипящ живот след залез.

Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Анси е един от най-цветните, най-романтичните и най-разнообразните места, на които можете да отидете с любимия си. Наричат го Венеция на Алпите заради каналите, които се оттичат в езерото Анси, и отразяващите се в тях исторически сгради. Градът си има и Мост на любовта, където според традицията трябва да целунете половинката си, за да бъдете винаги заедно.

Водите на езерото Анси са едни от най-чистите в Европа. Можете да се разхождате или да карате колело около езерото, както и да плавате, да се гмуркате или да въртите заедно педалите на водно колело.

Замъкът Мон Сен Мишел

Снимка: iStock by Getty Images

Нареждан сред чудесата на западния свят, укрепеният остров град Мон Сен Мишел, кацнал върху гигантска гранитна оголена скала, издигаща се от морското дъно, е едно от най-посещаваните места във Франция. Гледната точка се сменя, когато човек разглежда тесните улички, край които се редят магазинчета за сувенири и антикварни вещи, върху този миниатюрен остров с по-малко от 100 жители. Замъкът е идеалният фон за снимки от ваканцията ви.

Разгледайте всички оферти за почивка във Франция!

>
15 април 2024 г.

Тагове

катедрали

любопитно

музеи

семеен туризъм

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти