Начало / Статии / Статии - Израел

Ейлат – тропическо море на юг в Израел

Автор

/

Най-южният град в Израел, разположен на брега на Червено море, в залива АкабаЕйлат е любимо място както на израелците, които бягат от хаоса и забързания живот на Йерусалим и Тел Авив, така и на много европейци, които идват да се къпят в тропически топло море посред зима.

Комбинацията от топло море и горещ климат на фона голите гранитни планини прави Ейлат запомнящо се място.

Разположението му на залива го превръща във важно пристанище още от времето на цар Соломон, та чак до наши дни. Но истината е, че Ейлат е преди всичко туристически град – толкова силно изразено, че на човек може да му се стори, че туристите са повече от местните.

Крайбрежието на Ейлат предлага чудесни плажове, възможности за практикуване на водни спортове, както и някои от най-добрите дестинации за гмуркане в света.

Богатият морски живот на Червено море ще ви заплени.

Южно от града има резерват за корали, където можете да наблюдавате десетки видове пъстри тропически рибки сред кораловия риф. Тук е изградена и подводна обсерватория с морски музей, а недалеч от тях се намира Рифът на делфините.

Северната крайбрежна улица на Ейлат се превръща в оживен базар през летните месеци. Ресторантите предлагат храна за всеки вкус, има комплекси с 3D кино, увеселителни и хай-тек паркове.

Районът на Ейлат е популярен и с многобройните си пустинни атракции – яздене на камила, джип сафари или екскурзии до древни останки сред пустошта на пустинята Негев и планинските склонове на природен резерват Ейлат.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Израел!

>
17 март 2023 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

плажове

пустини

релакс

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти