Начало / Статии / Статии - Египет

Шарм ел Шейх - египетският рай на гмуркачите

Автор

/

Шарм ел Шейх или известен просто като Шарм, е един от големите египетски курорти по крайбрежието на Червено море. Разположен е в южната част на Синайския полуостров и е любимо място на почитателите на гмуркачите от цял свят -  а през последните години привлича и туристи на пакетни почивки.

Трудно е днес човек да си представи, че преди 40 години Шарм ел Шейх е бил малко рибарско селце с население от около стотина бедуини.

В наши дни курортът е съставен от многобройни затворени комплекси, които предлагат всякакви забавления на туристите, включително и приличен нощен живот.

Освен плажове и срещи с подводния свят на Червено море, от Шарм ел Шейх туристите могат да се отправят на пустинно сафари с джип или камили, или да посетят прочутите археологически забележителности на Египет.

Едно от най-популярните забавления обаче си остава гмуркането.

За пълноценна среща с подводния свят отделете няколко дни. Можете да избирате между потънали кораби от Втората световна война, морски паркове с изключително разнообразие от водни обитатели (като морски парк Рас Мохамед, остров Тиран), Синята дупка – колкото опасна, толкова и красива (на около 100 км, в близкия курорт Дахаб), рифа Елфинстоун край Марса Алам.

Нощният живот, заведенията за хранене и шопинг центровете са съсредоточени в туристическата зона Наама Бей. Там ще откриете и пясъчен плаж със спокойна и топла вода - любимо място на посетителите с деца.

Близката Синайска планина е смятана за свещена и в нея се намира манастирът Света Екатерина. Според Библията именно в тази планина Мойсей получава от Господ 10-те божи заповеди. Можете да стигнете до планината с такси или чрез организирана екскурзия от Шарм ел Шейх

Виж най-добрите оферти за Шарм ел Шейх!

Виж най-добрите оферти за Шарм ел Шейх!

>
31 януари 2024 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

плажове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти