Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шарм ел Шейх - египетският рай на гмуркачите

Шарм ел Шейх или известен просто като Шарм, е един от големите египетски курорти по крайбрежието на Червено море. Разположен е в южната част на Синайския полуостров и е любимо място на почитателите на пакетните почивки и на гмуркачите от цял свят.

Трудно е днес човек да си представи, че преди 40 години Шарм ел Шейх е бил малко рибарско селце с население от около стотина бедуини.

В наши дни курортът е съставен от многобройни затворени комплекси, които предлагат всякакви забавления на туристите, включително и приличен нощен живот.

Освен плажове и срещи с подводния свят на Червено море, от Шарм ел Шейх туристите могат да се отправят на пустинно сафари с джип или камили, или да посетят прочутите археологически забележителности на Египет.

Едно от най-популярните забавления си остава гмуркането. За пълноценна среща с подводния свят отделете няколко дни. Можете да избирате между потънали кораби от Втората световна война, морски паркове с изключително разнообразие от водни обитатели (като морски парк Рас Мохамед, остров Тиран), Синята дупка – колкото опасна, толкова и красива (на около 100 км, в близкия курорт Дахаб), рифа Елфинстоун край Марса Алам.

Нощният живот, заведенията за хранене и шопинг центровете са съсредоточени в Наама Бей. Близката Синайска планина е смятана за свещена и в нея се намира манастирът Света Екатерина. Според Библията именно в тази планина Мойсей получава от Господ 10-те божи заповеди. Можете да стигнете до планината с такси или чрез организирана екскурзия от Шарм ел Шейх

Вижте най-добрите оферти за Шарм ел Шейх!

Виж още:

Почивка в Хургада

Почивка в Тунис

Екскурзия в Мароко

Екскрузия в Йордания

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Шарм ел Шейх!

Дата: 24 януари 2020 г.
4/5, 7336 гласа
Забележителности около Шарм ел Шейх