Начало / Статии / Статии - Египет

Няколко причини да посетите Египет точно сега

Автор

/

Ако ви се пътува на някое топло и екзотично място, при това без да се налага да чупите касичката със спестявания, обмислете Египет.

По-добри цени. Египет винаги е бил дестинация с добро съотношение качество-цена..

Невероятна история. В Египет се намират около 30% от познатите исторически монументи в света. Виждали сте мумии и находки от Древен Египет във всички големи музеи по света – от Метрополитън до Лувъра. В самия Египет историята е буквално навсякъде около вас, като на много места се е капсулирала през хилядолетията. Където и да изберете да отидете на почивка в Египет, ще имате възможност да се запишете на екскурзия до най-близките останки от древните египтяни - от Луксор до пирамидите в Гиза.

Вълнуващо гмуркане. Една от най-популярните дестинации за гмуркане в света са богатите на подводен живот води на Червено море край курорта Шарм ел Шейх, а от скоро популярност сред българите набира и Марса Алам. Дори и да не сте почитатели на гмуркането, можете да се срещнете отблизо с морските обитатели с шнорхел или докато плавате с лодка с прозрачно дъно.

С борд по пясъчните дюни. Сандбордингът или спускането с дъска по дюните вероятно е било измислено от древните египтяни, които се спускали по пясъка, стъпили върху парче дърво. Сандбордингът е по-безопасен от сноуборда, а и преживяването е съвсем различно.

Страхотно време. Когато при нас зимата настъпва (или никак не бърза да отстъпи), в Египет времето е перфектно за плаж. Точка по въпроса.

Среща с различна култура.  Независимо дали ще станете част от бедуинска вечер, ще се разходите из пустинята на гърба на камила или просто ще скитате по пазарите в търсене на изгодна сделка (разбира се, след като сте се пазарили достатъчно), Египет ще ви потопи в съвсем различна култура. Поемете дълбоко въздух и смело се впуснете в това приключение.

 Вижте актуални оферти за почивка в Египет!

>
14 февруари 2024 г.

Тагове

културен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти