Начало / Статии / Статии - Египет

Нувейба - eдна пустинна пустош на мистични места

Автор

/

Тези, които се отправят към крайбрежието на Червено море за гмуркане с акваланг или с шнорхел или на семейна почивка в Шарм ел Шейх, трябва да имат предвид едно невключено в програмата отклоняване и уединяване в пустинната пустош на Синай с водач бедуин. Разположен на залива Акаба, Нувейба е най-добрата отправна точка за походи пеша, с джип или камили. Той е близо до старинния византийски манастир „Св. Екатерина“, разположен по склоновете на планината Синай, от върха на която, казват, Бог е дал Десетте заповеди на Мойсей, и Цветния каньон, чиито скални пластове се отличават със забележителен спектър цветове, които се менят съобразно светлината.

Нувейба - Египет

Членовете на някои от четиринайсетте местни номадски бедуински племена са избрали да се възползват от възможностите, предлагани от туризма, най-често като водачи за нощни (и по-дълги) пътешествия до оазиси и номадски лагери. Тук може да опознаете живота на бедуините – такъв, какъвто е бил от библейски времена.

Резервирайте вашето пътуване до Нувейба за средата на януари, по времето на ежегодните надбягвания с камили в Уади Залага, когато племената се събират от целия Южен Синай. Между 60 и 100 камили пробягват 20 километра, докато бибиткащи джипове и други бързоходни едногърби камили препускат край тях, за да окуражават своите фаворити.

Барбекюто и нощните увеселения преди надбягването съперничат на празненствата след него. Нувейба, дълго време популярно място, откъдето тръгва фериботът за мюсюлмански поклонения до Мека, днес се стреми повече към атмосфера на курорт и селище за гмуркане. Най-хубавият хотел е разположеният край плажа „Хилтън Корал Ризорт“, който може да уреди изпълнението на всяка от вашите бедуински фантазии. А ако искате да почивате наблизо 


Къде: Нувейба, 476 км югоизточно от Кайро и на 144 км от Шарм ел Шейх
Най-добро време: март-ноември

>
02 ноември 2018 г.

Тагове

заливи

каньони

пустини

Забележителности наоколо

Избрани оферти