Начало / Статии / Статии - Гърция

Музеят на древногръцките технологии в Катаколо

Автор

/

По света има много музеи, посветени на иновациите и съвременните технологии. В един гръцки град пък има такъв, в който се проследява невероятната изобретателност на древните гърци. Посещение в Музея на древногръцките технологии в Катаколон е доказателство, че много от днешните изобретатели не са открили топлата вода.

Експонатите в музея впечатляват с простичката си гениалност. Вътре е изложен будилникът на Платон, смятан за първото устройство за събуждане в историята. Обяснено е и действието на автоматично отварящите се врати на древните храмове. Изложени са модели на древногръцкия автоматичен театър. Тук се намира и акустичният телеграф – нещо като акустичен радар.

И още стотици модели на изобретения, използвани от древните гърци от 2000 до 1000 г. пр.Хр. Всички модели са изработени от основателя на музея – Костас Коцанас, и са действащи.

Как да стигнете: Град Катаколо се намира на полуостров Пелопонес в Гърция. Музеят е разположен близо до входа на градчето, недалеч от жп гарата, на 500 м от пристанището. Билетът е 2 евро, а работно му време е съобразено преди всичко с акостиращите круизни кораби.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Гърция!

Виж още:

Почивка в Олимпийска ривиера

Екскурзия в Атина

Екскурзия в  Македония

>
11 август 2014 г.

Тагове

идеи за уикенд

летен туризъм

любопитно

музеи

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти