Начало / Статии / Статии - Швейцария

Гщаад - царско място за забавления над облаците

Автор

/

Разположен в точката на съединяване на четири алпийски долини, Гщаад е перлата на великолепната област Бернер Оберланд, един от най-добрите зимни курорти. Превърнат е и в летен курорт. С неговите 250 км писти за спускане, 100 км трасета през пресечена местност и цял куп целогодишни дейности, това е мястото, където кралски особи и световни знаменитости карат ски, но кой би предположил, че е толкова непокварен от цивилизацията и непретенциозен.

Атмосферата му е почти на село, макар и много благоденстващо: магазините са извънредно скъпи и никой от разкошните хотели не обслужва хора със скромни доходи. Гщаад е толкова скромен и дискретен, че може да ви се стори дори мъничко скучен, освен ако не отседнете в дворец-хотела „Гщаад“, един от най-търсените в света.

Издигащ се над градеца Гщаад като неосредновековен замък, изникнал сякаш от мечтите на Лудия Лудвиг, този хотел със 107 стаи, построен през 1912 г., сам се афишира като най-големия семеен пансион в Швейцария, но не позволявайте уютните и семпло декорирани стаи да ви заблудят – тук е епицентърът на местния светски живот. Гости отсядат в това бляскаво фантастично място за по-продължително време, привлечени от девиза на неговата управа, който гласи: „Всеки крал е клиент, всеки клиент е крал“.

В добавка към великолепното обслужван е и прекрасната храна, но за реалния местен алпийски gemütlichkeit (уютност) вземете кабинковия лифт до ресторант „Бергхаус Егли“ на върха на планината, за да хапнете раклет или фондю и за гледки, които никога няма да забравите.

Къде: Гщаад, 67 км югозападно от Интерлакен, Бернер Оберланд, Швейцария
Най-добро време: ежегодният Мюзиксомер, основан от Иехуди Менухин, се провежда отсредата на юли до началото на септември.

04 юли 2011 г.

Тагове

алпи

лукс

романтични места

ски дестинации

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти