Начало / Статии / Статии - Швейцария

Гщаад - царско място за забавления над облаците

Автор

/

Разположен в точката на съединяване на четири алпийски долини, Гщаад е перлата на великолепната област Бернер Оберланд, един от най-добрите зимни курорти. Превърнат е и в летен курорт. С неговите 250 км писти за спускане, 100 км трасета през пресечена местност и цял куп целогодишни дейности, това е мястото, където кралски особи и световни знаменитости карат ски, но кой би предположил, че е толкова непокварен от цивилизацията и непретенциозен.

Атмосферата му е почти на село, макар и много благоденстващо: магазините са извънредно скъпи и никой от разкошните хотели не обслужва хора със скромни доходи. Гщаад е толкова скромен и дискретен, че може да ви се стори дори мъничко скучен, освен ако не отседнете в дворец-хотела „Гщаад“, един от най-търсените в света.

Издигащ се над градеца Гщаад като неосредновековен замък, изникнал сякаш от мечтите на Лудия Лудвиг, този хотел със 107 стаи, построен през 1912 г., сам се афишира като най-големия семеен пансион в Швейцария, но не позволявайте уютните и семпло декорирани стаи да ви заблудят – тук е епицентърът на местния светски живот. Гости отсядат в това бляскаво фантастично място за по-продължително време, привлечени от девиза на неговата управа, който гласи: „Всеки крал е клиент, всеки клиент е крал“.

В добавка към великолепното обслужван е и прекрасната храна, но за реалния местен алпийски gemütlichkeit (уютност) вземете кабинковия лифт до ресторант „Бергхаус Егли“ на върха на планината, за да хапнете раклет или фондю и за гледки, които никога няма да забравите.

Къде: Гщаад, 67 км югозападно от Интерлакен, Бернер Оберланд, Швейцария
Най-добро време: ежегодният Мюзиксомер, основан от Иехуди Менухин, се провежда отсредата на юли до началото на септември.

>
04 юли 2011 г.

Тагове

алпи

лукс

романтични места

ски дестинации

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти