Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Вербие - със сериозни позиции сред ски курортите

Вижте галерия
1 от 8

 

С някои от европейските най-стръмни и най-добри извънпистови ски трасета и с много оживен нощен живот Вербие, във френскоезичната област Вале („долина“), е една от най-прекрасните алпийски ски дестинации.

Вербие - Швейцария

Връзката на над 400 км писти, свързващи четири долини, той е магнит за младите, авантюристични поклонници на ските, за които този стилен, но спокоен град е почти раят. Напредналите (и кандидат-експертите) скиори ще имат своя пълен със събития и успехи ден, наслаждавайки се на чудесни от горе до долу неотъпкани трасета, по които се кара с водач.

Ранобудните могат да си спестят дългите опашки при лифтовете, които биват модернизирани и подобрявани един по един. Докато комсополитните тълпи от двайсет и няколко годишни скиори пълнят пъбовете и баровете с оживени разговори, една много щастлива по-възрастна компания ще се ориентира към луксозния комфорт на рустикално-шикозния хотел „Розалп“.

В него се намира много хваленият ресторант на Роланд Пиероз, когото мнозина смятат за „швейцарския Бокюз“. Той осигурява едни от най-изисканите вечери, които могат да бъдат открити в който да и било швейцарски курорт, от старта до финалната линия (последната е подборката от над трийсет фини местни сирена, които гарантирано възстановяват и последната калория, изгорена по време на карането на ски през деня).

Познанията на майстор-готвача за местните вина и подборът му от тях (както и на други превъзходни швейцарски и френски марки) удвояват удоволствието.

Къде: Вербие (Verbier), 161 км източно от Женева.
Най-добро време: през януари, юли и септември има по-малко тълпи.

Дата: 11 януари 2011 г.
4/5, 7374 гласа
Забележителности около Вале