Начало / Статии / Статии - Швейцария

Джазовият фестивал в Монтрьо - хълмовете оживяват под звуците на музиката (ВИДЕО)

Автор

/

От 1967 г. Джазовият фестивал в Монтрьо е водещото събитие в света на европейския джаз, но той никога не се е затварял само в един формат, представяйки блус, реге, фънк, соул, рап, рок и поп, наред със стила, който дава името му.

Винаги изпреварващ тенденциите, фестивалът дава място за изява на нови и известни таланти, на изключителни джемсешъни и предоставя най-хубавите озвучителни системи и зали, с върховите постижения, представяни на главните места, а по-малко известните получават закалка по улиците – не е изненадващо, че там може да бъде също толкова приятно.

Започнал като тридневно събитие, фестивалът се е разраснал до шестнайсет дни, добавяйки много към силната музикална традиция на този винаги популярен град, разположен край бреговете на прелестното езеро Женева. От ХІХ в. насам художници, писатели и музиканти са били привличани от този курортен град с неговия отчетлив френски акцент и светска атмосфера, амбициозно сравнявана с тази на Кан.

Ще разберете защо езерото Женева е наречено швейцарската Ривиера, когато видите палмите, кипарисите и магнолиите, които цъфтят тук (благодарение на планините, които защитават града от суровите зимни ветрове) и кафенетата, които се редят край чудесните крайезерни алеи. Кан може само да си мечтае за Шато дьо Шийон, точно надолу по брега и видим от Монтрьо. Най-значимият и най-фотографираният швейцарски замък – части от него датират отпреди 1000 години. Той е подтикнал лорд Байрон да напише известната си поема Шильонският затворник и несъмнено придава вдъхновение на музицирането, което оживява Монтрьо всеки юли.

Къде: Монтрьо, Во, Швейцария

Кога: ежегодно през месец юли, но е препоръчително доста по-отрано да планирате пътуването си.

Виж актуалните оферти за пътуване в Швейцария!

Виж още:

Екскурзия в Цюрих

Екскурзия в Амстердам

Екскурзия в Залцбург

>
07 май 2020 г.

Тагове

градове

културен туризъм

летен туризъм

музикални събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти