Начало / Статии / Статии - Франция

Межев - девствено чист алпийски град

Автор

/

Когато скиорите мислят за живописно алпийско селище, те си представят Межев. Съседни курорти, над които се извисява Монблан може да предлагат високопланински писти, но те са силно конкурирани от миниатюрния Межев по отношение на пейзаж, чар и забавления след ските.

Монблан - Франция


Обозначаван като задължителен в зимната програма от баронеса Ротшилд през 20-те години на ХХ в., неговите колоритни конски шейни и традиционен градски център поддържат популярността на тази очарователна целогодишна дестинация сред едно привилегировано общество, което идва заради автентичния и уютен ритъм на живота в планинско селище (макар и с казино) и сдържания лукс.

Разположен сред красива, широка долина, Межев може би е твърде ниско, за да осигурява сняг през целия сезон, но в добър ден превъзходният горист терен е идеален за спускане със средна трудност. Той е известен и с 75-те си километра трасета през пресечени местности, а ски-училището е едно от най-добрите в Европа. Редовните посетители тук се връщат в топлото време заради първокласните възможности за пешеходен туризъм, голф игрище с 18 дупки и група първокласни ресторанти.

Макар да не е най-изключителният или най-скъпият, сигурно най-очарователният хотел в града е „Ферм дьо Мари“, обединение на пет вековни mazots, подобни на
дървени вили в швейцарски стил фермерски постройки, събрани от близките селца и грижливо повторно сглобени в центъра на града, греда по греда и камък по камък.

Има един изцяло природен СПА-център, наречен ферма за красота и здраве; заедно със съблазнително меню от домашна ултрасвежа планинска кухня, този хотел придава нов смисъл на термина „планински заслон“.

Къде: Межев (Megève), 599 км югоизточно от Париж, 35 км западно от Шамони, 69 км югозападно от Женева, Швейцария.
Най-добро време: декември-март, юни-септември.
 

>
06 декември 2010 г.

Тагове

зимен туризъм

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти