Начало / Статии / Статии - Италия

Прекосяване на масива Монблан - да яздиш ледниците

Автор

/

Курмайер е един от най-популярните ски курорти в Европа, кацнал в подножието на Монте Бианко (Монблан), най-високия връх в Европа, смайваща гледка посред дузина други върхове над 4000 м.

Монблан - Италия

Кабинковият лифт, който тръгва от Ла Палуд и пренася търсачите на приключения със стоманени нерви към и над масива Монблан в Шамони, Франция (вземете си паспорта), е един от най-спиращите дъха сред сродните съоръжения в Алпите.

Уместно наречено „Яздене на ледниците“, това е пътуване в три части, чийто най-впечатляващ момент е клатушкането над Вале Бланш (долината Бланш) и едно море от ледникови снежни полета повече от 600 метра по-долу, преди да стигнете в станцията високо над Шамони (където терасата за печене на слънце предлага някои от най-удивителните гледки в света).

Междувременно, слезли на земята, туристите ще се насладят на старомодния, но стилен алпийски град Курмайeр. Съседното селце Ентрев е мястото на „Къщата на Филипо“, един от най-прочутите ресторанти в Алпите. Лавината от разядки в едно сякаш безкрайно хранене в празнична яж-колкото-можеш атмосфера е спечелила на приличната на хамбар таверна прозвището „Хижата на лакомията“ сред гладните скиори.

Къде: преход с кабинков лифт: започва в Ла Палуд, 3 км северно от Курмайeр, 35 км северозападно от Аоста.
Най- добро време: декември-май.

>
07 януари 2011 г.

Тагове

зимен туризъм

любопитно

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти