Начало / Статии / Статии - Швейцария

Юнгфрауйох - изумителни гледки с най-високо разположената железница в света

Автор

/


Природните красоти на Швейцария се концентрират в централната област, наречена Бернер Оберланд, а пътуването с влак до Юнгфрауйох е връхната точка на всички високопланински екскурзии.

Юнгфрауйох, Бернер Оберланд, Интерлакен, Швейцария

На 3454 м, гарата Юнгфрауйох е била най-високо разположената железопътна станция в света повече от век и, като една от най-популярните екскурзии в Швейцария, тя може често да изглежда като Гранд Сентръл Стейшън в час пик.

Елате тук в началото или в края на сезона, за да избегнете неудобствата, причинявани от тълпите, и усладете душата си с едни от най-смайващите планински гледки в света. По пътя има спирки и неща, които трябва да направите, щом пристигнете, включително посещение на хладните дълбини на прочутия Айспаласт (Леден дворец), една прилична на пещера зона, издълбана в ледник и представяща постоянна изложба на ледени скулптури.

Потърсете Терасата на сфинкса, от която изгледите на върховете Мьонх и Юнгфрау отстъпват само на 22-километровата ледена шир на ледника Алеч, най- дългия в Европа. Отправете се към ресторанта „Върхът на Европа“ за обяд, който придава нов смисъл на термина „висша“ кухня (храната определено не е най-важното тук).

Разнообразете пътешествието си на връщане, като поемете по маршрута към традиционното планинско селище Гринделвалт, което поделя своята първокласна скиорска зона със също толкова хваления Венген. Това е един от най-живописните целогодишни курорти в областта (особено любим заради високопланинските си туристически маршрути), впечатляващо разположен под северната стена на връх Айгер.

В Интерлакен отседнете в гранд-спа-хотел „Виктория-Юнгфрау“. С изтънченост и обслужване леки като пухен юрган и ефикасни като швейцарски часовник, хотелът е монумент на лукса, видимо непокътнат (благодарение на честите, но безупречни ремонти), откакто е построен през 1865 г.

Къде: Бернер Оберланд, Интерлакен (58 км югоизточно от Цюрих), Швейцария  
Най-добро време: лято и зима

Виж актуалните оферти за пътуване в Цюрих!

Виж още:

Екскурзия в Женева

Екскурзия в Брюксел

Екскурзия в Монако

>
25 януари 2012 г.

Тагове

върхове

живописни пътешествия

зимен туризъм

любопитно

планини

пътешествия с влак

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти