Начало / Статии / Статии - Швейцария

Зимният алпийски фестивал на балоните

Автор

/

Фестивалите на балоните с горещ въздух вече не са кой знае каква новост, но как ви се струва да се реете с балон над Алпите посред зима?

Зимен алпийски фестивал на балоните - Швейцария

На ежегодния Зимен алпийски балонен фестивал шейсет и пет балона от над 15 страни се издигат елегантно, с което над популярния курортен град се възцарява карнавална атмосфера, с организирани вечери всяка вечер.

Ако пропуснете фестивала, алтернативни седмици предлагат зимно летене, което е не по-малко страховито, сред величествени върхове и през заснежените алпийски долини. По време на полета се сервират изискани закуски, докато пасажерите се реят спокойно над пейзажи като на коледна картичка.

Летенето с балон през лятото в Швейцария се провежда в по-меките условия на вълнообразните хълмове на долината Ементал, в иначе впечатляващата област Бернер Оберланд. Прецизните геометрични схеми в швейцарските земеделски стопанства и красивите като картинка дървени хижи с цветя по балконите създават идеалната „въздушна природна разходка“, според Бъди Бомбард, който ръководи един от най-надеждните доставчици на екипировка за балони в света.

Къде: 64 км източно от Лозана в района на Гщаад.
Най-добро време: 2 фестивални тръгвания в средата на януари. Нефестивални тръгвания през февруари. Едно лятно потегляне в края на август.

>
10 януари 2011 г.

Тагове

алпи

зимен туризъм

събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти