Начало / Статии / Статии - Мароко

Топ 7 интересни места в Казабланка

Автор

/

Казабланка е град, събрал в себе си по неповторим начин атмосфера от Мароко и от Европа. Модерен и в същото време изключително традиционен, спокоен, но и кипящ от енергия…всичко това е побрано в мароканския град Казабланка. Дори и да сте за кратко тук, ето кои са най-интересните места, на които да обърнете внимание.

Джамията Хасан II
Джамията Хасан II е сред първите неща, които трябва да видите в Казабланка. За много хора тя е символът на града. Това е най-високата джамия в Мароко и втората по големина в света след тази в Саудитска Арабия. Но челните позиции в класациите не свършват дотук, защото и минарето й е първенец в света, то е високо цели 200 м. Това е и една от най-модерните джамии - оборудвана е с подово отопление.

Самата сградата може да побере близо 25 000 души. Сградата може да бъде видяна от почти всеки край на града и е, със сигурност, едно от нещата, за които ще си спомняте дори години след посещението си в Казабланка. За разлика от други храмове, тук можете да влезете дори и да не изповядвате исляма. Всеки ден се организират групови визити за туристи, от които може да се възползвате.

Rick’s Café
Ако и вие, както мен, когато чуете Казабланка, първо мислите за един от любимите си филми, то трябва да си спомняте за Rick’s Café. Кафенето, идентично с това във филма, е построено в Стария град на Казабланка.

Медината 
Старият град на Казабланка може да ви предложи много. Малките тесни улички, типичните малки къщи, боядисани в различни цветове, мъжете, пушещи наргиле, и автентичните дюкяни се крият в стария град Медина.Това е мястото, където можете да се гмурнете в живота на местните, да опитате нещата, които те ядат и пият, да пазарувате в същите магазини… да видите как живеят те!

Плажът Корниш
Корниш е плажната ивица, където Казабланка се среща с Атлантическия океан. Мястото е идеално за плуване, събиране на тен и плажни разходки. Тук има много луксозни хотели, кафенета, ресторанти и кипящ нощен живот.

Катедралата Сакре Кьор
Катедралата е построена през 1930 г. Това е архитектурен шедьовър, комбиниращ марокански и европейски стил. Бялата величествена сграда е била използвана за училище, а днес е културен център.

Площадът „Мохамед V“
Това е главният площад в Казабланка. Тук се намират важни институции, като Съдебната палата, Френското консулство и сградите на редица банки. Вечер това е любимо място за разходка на местни и туристи.

Централният пазар
Централният пазар е не просто мястото, където може да купите екзотични подправки, традиционните марокански чехли, първокласен чай или шалове с всевъзможни краски, тук може да се срещнете, да говорите и да се пазарите с местните хора. Така предметът, който ще отнесете с вас вкъщи, винаги ще ви напомня за прекрасното време, прекарано в Казабланка.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Мароко!

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Мароко!

Виж още: 

Почивка в Коста дел Сол

Почивка в Тунис

Почивка в Египет

>
11 декември 2019 г.

Тагове

джамии

екзотика

пазари

площади

Забележителности наоколо

Избрани оферти