Начало / Статии / Статии - САЩ

Ресторант Обрицки - епицентърът на Краб Таун

Автор

/

От близо 1 милион килограма сини крабове (Callinectes sapidus) събирани годишно в близкия до Мериленд залив Чесапийк, голям брой са изяждани весело в Краб Таун (Градът на крабовете), иначе известен като Балтимор. В центъра на това крабово безумие е „Обрицки“, дружелюбен семеен ресторант, където от 1944г. насам се сервират най-пресните и най-добре сготвените крабове.

Ресторант

Не идвайте заради атмосферата (представете си 250, препасани с престилки и въоръжени с дървен чук консуматори на крабове край разхвърляни, покрити с кафява амбалажна хартия маси с кани домашна бира върху тях), но елате заради най-прясното месо от крабове.

Можете да избирате от табли с току-що задушени на пара крабове, покрити с пикантна тайна смесица от подправки (по-пиперлива, отколкото балтиморската „Олд Бей“), или кейкове с краб, вкусна крабова крем супа, подправени кюфтета от краб, коктейл от крабово месо и какво ли още не...добихте представа. Трудно е да си го въобразите, но просто трябва да си оставите място за десерт, а няма нищо по-добро преди нощта от прочутите еклери на „Обрицки“.

Яденето на крабове е трудна работа, но ако ви е останала енергия, направете бавна, спокойна разходка из 200-годишната, наскоро постегната зона „Инър Харбър“ и нейната забележителност – Националния аквариум.

Къде: Балтимор, Мериленд, САЩ
Най-добро време: юни-юли за меки крабове, август-октомври за твърдочерупчести.

>
28 юли 2011 г.

Тагове

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти