Начало / Статии / Статии - Мексико

Сан Мигел де Аленде - прославена художническа колония и един национален паметник

Автор

/

Мексикански и международни художници и писатели са привлечени 1890 м над морското равнище в планинския град Сан Мигел де Аленде от великолепието на неговия старомексикански чар и чистотата на съблазнителната му светлина.

Сан Мигел де Аленде, Гуанахуато, Мексико

Сред множеството му качества са възстановени резиденции на благороднически фамилии, църкви от ХVІІІ в., винаги оживеният площад „Ел Жардин“ под сянката на лаврови дървета, кафенета на открито и превъзходни ресторанти. В добавка една все още активна и столетна търговия на произведения на традиционните мексикански занаяти помага за превръщането на Сан Мигел в жизнен културен център.

Основан през 1542 г. от богати испански скотовъдци и запазил една аура на процъфтяване, която идва по-късно от сребърните мини в района на Гуанахуато, този непринуден, но изтънчен град привлича смесица от заможни жители на Мексико Сити за уикендите, интелигенция, международни туристи и увеличаваща се общност от заселили се тук американци.

Голяма част от неговата слава е осигурена от дългосрочния успех на „Каса де Сиера Невада“, най-изискания хотел в Сан Мигел (и един от най-хубавите в цяло Мексико). Построен през 1580 г. и преобразен в разкошен дом на архиепископа на Гуанахуато в края на ХVІІІ в., той се състои от седем господарски къщи от колониалната ера. Един приветлив персонал придава нов смисъл на израза „Mi casa es su casa“ (Моят дом е ваш дом). Всеки апартамент има своя физиономия и украса: камина и собствен вътрешен двор или градина, докато в много от тях може да се наслаждавате на непрепречвани от нищо гледки от уникалната планинска наблюдателна позиция, заради която Сан Мигел е известен.

Къде: Сан Мигел де Аленде, 290 км от Мексико сити, Гуанахуато, Мексико
Най-добро време: Празникът на Сан Мигел, светеца закрилник на града, се отбелязва на 29 септември и е акцентът на годината; празненствата включват танци, ядене, фойерверки и Памплонада (тичане сред пуснати свободни бикове).

Виж най-добрите оферти за пътуване в Мексико!

Виж още:

Почивка в Ривиера Мая

Екскурзия в Куба

Екскурзия в Андалусия

 

>
29 септември 2011 г.

Тагове

любопитно

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти