Начало / Статии / Статии - Мексико

Фестивалът на изкуствата Сервантес

Автор

/

Със своята историческа архитектура и старовремска изисканост, Гуанахуато е идеалното като картинка място за Фестивала на изкуствата „Сервантес“, ежегодна проява, която съживява образа на странстващия рицар Дон Кихот, нападащ с насочено копие вятърни мелници и борещ се за запазване на романтичната страна на испанската душа. Във всеки от дните на фестивала павираните улици отекват с музиката на estudiantinas – студенти от местния университет, предрешени като бродещи трубадури от ХVІ в. и въоръжени с мандолини и китари, извикващи представата за Андалусия преди векове.

Фестивалът на изкуствата „Сервантес“, Гуанахуато, Мексико

Многоседмичният фестивал (Festival Internacional Cervantino) е смятан за едно от най-важните тържества в Латинска Америка и изпълва градските и щатските сцени с много известни изпълнители от цял свят. Всичко, представяно в „Театро Хуарес“, центъра на културния живот в Гуанахуато, заслужава да се види, пък дори и за да се възхитите на изкусната метална украса, позлатени резби и дебело кадифе.

Пищният краевековен театър – смятан от Енрико Карузо за един от най-хубавите в Америките – е разположен в Градината на обединението (Jardin de la Union), главния площад на бившата миньорска столица и прекрасно средище за най-спонтанните представления на открито.

Достолепната посада Санта Фе, най-старият и най-чаровният хотел в града, има множество стаи, които гледат към площада и менящите се концерти по време на фестивала; неговото външно кафене обещава седалки на първия ред и едни от най-добрите регионални ястия в града.

Къде: Гуанахуато, 362 км северозападно от Мексико сити, Мексико
Най-добро време: първите три седмици на октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в Мексико!

Виж още:

Почивка на Карибите

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Перу

>
03 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти