Начало / Статии / Статии - Португалия

Марвао - средновековен замък и уютна странноприемница

Автор

/

Деветстотин метра под изградения върху хълм град Марвао се простира Алентежу, централната област на Португалия. Наблъскан сред крепостни валове от ХІІІ в., Марвао е един от най-очарователните градове замъци в страната, с население точно 300 души. Той е достатъчно интимен, за да почувствате бързо неговия силен средновековен характер и чара на старинния малък град.

Марвао - Португалия

Отседнете в уютната поузада „Санта Мария“. Тя не претендира да има забележителната величественост или впечатляващите фасади на други поузади, но в това се състои до голяма степен и нейния чар. Оформена е като странноприемница чрез съединяване на градски къщи от ХVІІІ в., с подове, настлани с червени плочи, с гредоредни тавани и каменни огнища, украсени с плочи азулежу.

Великолепни изгледи от ресторанта към далечните планини на Испания, на около 6 км оттук, обясняват защо Марвао е толкова важна пешка във военната шахматна игра, разигравана през вековете между Испания и Португалия.

Тази очарователна замък-странноприемница е добро място да останете насаме с вашите мисли и „да погледнете отвисоко на орлите“, както казва един португалски поет.

Къде: Марвао (Marvão): 224 км североизточно от Лисабон.
Най-добро време: април-май и септември-октомври.

>
07 април 2011 г.

Тагове

замъци

романтични места

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти