Начало / Статии / Статии - Швейцария

Замък-хотел Хасте - чисто швейцарско провинциално убежище

Автор

/

Скрита в едно от източношвейцарските най-красиви кътчета, тази швейцарска странноприемница е място, където старовремските традиции процъфтяват и гостоприемството е отразено в сърдечния поздрав „Алегра!“ (от древния реторомански език, все още говорен по тези места).

Замък-хотел „Хасте“, Енгадин, Швейцария

Управлявана от фамилията Пазелер от 1480 г. насам и съвсем близо до австрийската граница, тази прелестна чифликчийска къща се извисява в центъра на селце, получило името си от фантастичния феодален замък, който се издига на върха на близък хълм.

Областта се гордее с безброй туристически пътеки и високопланински маршрути през омагьосани гори, алпийски ливади, покрити с килим от диви цветя, стари села (съседното Гуарда е безспорно едно от най-фотогеничните в страната). Единственият швейцарски национален парк (Parc Naziunnal Svizzer) е само на 21 км, девствено чисто светилище от 104 км2 с 16 туристически обиколни маршрута.

Най-добрият завършек на един идеален ваканционен ден в тази освежителна и укрепителна среда би бил завръщането ви в „Хасте“, селско убежище с космополитен лукс, открояващо се с присъствието на стопанина и главен готвач Руди Пазелер. Неговите таланти блестят в малкото, но изтънчено меню и в безупречните стаи в цялата странноприемница.

Къде: 13 км източно от Гуарда, 210 км югоизточно от Цюрих, Тарасп, Енгадин, Швейцария
Най-добро време: юни, август и октомври.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Цюрих!

Виж още:

Екскурзия в Женева

Екскурзия в Италия

Екксурзия във Франция

>
24 октомври 2011 г.

Тагове

замъци

любопитно

национални паркове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти