Начало / Статии / Статии - България

Най-търсените уикенд дестинации в България през есента

Автор

/

Когато дойде есента, фокусът на пътуването се сменя. Плажовете остават за догодина, но желанието на напрегнатия градски човек да бъде близо до вода - не.

Тогава на преден план излизат спа курортите с лечебната минерална вода, възстановяващи енергията масажи и отпускащите сауни и парни бани.

Слънчевите есенни уикенди пък са запазени за исторически селца и разходки сред природата, където смяната на цветовете на планините и горите е истинско представление.

Вижте кои са най-търсените места за кратка почивка през уикенда тази есен и какво ще откриете там.

Девин

Снимка: iStock by Getty Images

Девин съчетава спокойствието и мистиката на Родопите с подмладяващото и възстановяващо действие на минералната вода. Край планинския град има екопътека с мостчета и водопади, където да се раздвижите и да подишате планински въздух. Ако искате да видите повече от Родопите, околностите са пълни с пещери, пътеки, скални забележителности и исторически селца, с които да запълните уикенда си по най-приятния начин.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Девин!

Лещен

Снимка: iStock by Getty Images

Лещен е планинска магия през есента, Селото с черно-бели къщи в старинен стил се е сгушило сред пламтящото оранжево на планинските склонове. Коминчетата пушат, а слънчевите следобеди са перфектни да седнете в някое ухаещо на старо дърво кафене и да се наслаждавате на съвършения момент.

Златоград

Снимка: iStock by Getty Images

Златоград е още една дестинация, на която уикендът ви ще бъде разнообразен и изпълнен с есенни гледки, вкусове и преживявания. Разходка из старинната част на града е пътуване във времето, а потъналите в тишина къщи са не само музеи, но и кафенета, ресторанти и работилници. Завършете деня с посещение в спа центъра на хотела си и с чаша вино за пълен релакс.

Вижте най-добрите оферти за екскурзия в Златоград!

Пловдив

Снимка: iStock by Getty Images

Пловдив е добра идея през всеки сезон, но есента е на тема “вино”. Обиколете винарните около Пловдив, дегустирайте младо и старо вино, посетете манастири и запазете време за шопинг и коктейли в арт квартала Капана.

Белоградчик

Снимка: iStock by Getty Images

Белоградчишките скали са един от най-посещаваните скални феномени в страната и ако все още не сте ги виждали в есенна дреха, сега е моментът да го направите. Меката светлина и топлите цветове, които са в синхрон с червеникавите скали, са гледка, която ще помните дълго.

Огняново

Огняново е село, в което ще намерите две неща - спа хотели с минерална вода и спокойствието на идиличния селски живот през есента. За разлика от Велинград и други големи спа курорти, тук можете да се насладите на тишина и на природа на една крачка - достатъчно е само да излезете от хотела си.

Вижте актуални оферти за България тук!

>
30 август 2023 г.

Тагове

идеи за уикенд

любопитно

полезно

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти