Начало / Статии / Статии - Швейцария

Цюрих - сърцето на шоколадовата Швейцария

Автор

/

Диета всяка тука оставете! Швейцария е алпийски пейзажи, шоколад, часовници, шоколад, подредени и любезни хора, а споменахме ли шоколад?

Затова и Цюрих, като най-голям град в страната, си има сладко какаово амплоа - колекция от шоколадови ателиета, магазинчета и фабрики, които са като кутия бонбони асорти - не можете да се спрете, преди да ги опитате всичките.

Казват, че швейцарците изяждат по над 10 кг шоколад годишно, но не е съвсем невъзможно да покриете годишния швейцарски норматив само за една екскурзия време.

Ето и някои от най-вкусните, най-изкусителните и неустоими шоколадови забележителности в Цюрих, които да посетите и дегустирате.

Магазини за шоколадови бонбони в Цюрих

Специализираните магазини за бонбони, трюфели и всякакъв вид декадентски и изискани какаови творения на изкуството (да, още от витрините им ще се уверите, че тук говорим за изкуство, а не за кулинария) са навсякъде из Цюрих, но няколко си заслужават да бъдат споменати.

Confiserie Sprungli е швейцарска марка луксозни шоколадови изкушения, в чиито магазини се кълнат, че всичко е приготвено преди не повече от ден. И понеже са швейцарци, им вярваме. Тъмни, светли, млечни, с ядки и плънки - тук бонбоните и блокчетата шоколад са от всякакви форми, вкусове и фасони.

Освен повече от стогодишна история, Honold има и уютна чайна с изкусителна витрина сладкиши. А ако искате да минете на следващо ниво в шоколадовото си образование, запишете се на някой от техните курсове за правене на шоколад.

Läderach са семейна компания, която има магазини в и отвъд Швейцария. Там освен да опитате над 20 вкуса от тяхното прочуто какаово изкушение “пресен шоколад”, можете и да се запишете на курс за майсторене на бонбони с пълнеж, на шоколадово гурме и на шоколадови фигурки. Не си тръгвайте, без да сте опитали още едно тяхно легендарно произведение - мини-целувките от шоколадова пяна. Ммм...

Шоколадов тур

Американката Керин Ръсет ще ви разведе из някои от тайните, малки, скрити шоколадови локации в Цюрих, ще ви разкаже за миналото и настоящето на шоколада, както и за неговото бъдеще - всички нови тенденции. Разбира се, в шоколадовия тур Sweet Zurich са включени и дегустации.

Разходка из шоколадовата фабрика

Превърнете се в Чарли и се разходете из шоколадова фабрика. Истинска. Шоколадовата фабрика на Маестрани (или Шоколариум, както с любов си го наричат) е мястото, където да видите, научите и опитате всичко по трасето от суровото какао до шоколада в станиол. Намира се на 60 км от центъра на Цюрих, но какво тук значат някакви си 60 километра на фона на сбъднатите шоколадови мечти?

А тук вижте най-добрите оферти за екскурзии до Швейцария!

>
01 август 2023 г.

Тагове

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

семеен туризъм

забавления за деца

шоколад

Забележителности наоколо

Избрани оферти